Vai tiešām par frazeoloģismu tiek uzskatīta frāze "kā savus piecus pirkstus"? Manuprāt tas neskaitās kā frazeoloģisms, taču "pazīst kā savus piecus pirkstus" gan.
Man radās tieši tāds pats jautājums.
Man arī tā pati problēma. Es rakstīju ''pazīst kā savus piecus pirkstus'', bet neieskaitīja atbildi, jo pareizā atbilde esot ''kā savus piecus pirkstus''. Arī otrais frazeoloģisms man nav ieskaitīts kā pareizā atbilde. Rakstīju ''izskriet cauri vienā elpas vilcienā'', bet pareizā atbilde ir ''vienā elpas vilcienā''. Vai tiešām tā ir?
Es arī tā rakstīju un neieskaitīja!
Mani arī skāra šī pati problēma!
Jā, pievienojos šim jautājumam.
Arī pievienojos šim jautājumam
Man radās tieši tāds pats jautājums par šo uzdevumu, jo man arī tika neieskaitīts! :/
Pievienojos! Bērni ir vīlušies un neizpratnē par "kļūdu".
Ja labotu skolotājs, droši vien pieņemtu par pareizu.
Tai atbildei arī saīsinātā variantā jābūt ieskaitāmai, jo frazeoloģismus arī mēdz īsināt. Nav būtiskas leksiskas atšķirības starp "pazīst kā piecus pirkstus" un "pazīst kā savus piecus pirkstus". Arī frazeoloģismiem mēdz būt varianti, kurus bez vārdnīcas visus zināt nav iespējams. Konsultējoties ar Dr. philol. Annu Vulāni, arī šāds variants būtu ieskaitāms. Ar cieņu Dr. philol. N. Dzintars
Pareizajā atbildē vispār nebija piedāvāts vārds pazīst, bet tikai kā( savus) piecus pirkstus. Par to ir neizpratne.
Tas būtību īsti nemaina. Abi varianti varētu funkcionēt.
Tad būtu jālabo par šo uzd. saņemtie punkti.
Būtību nemaina, bet punktu skaitu gan.
Piekrītu, pievienojos šim tematam!
Pievienojos, man arī radās šāds jautājums!
Piekrītu, ka ''pareizā'' atbilde nav korekta.
Vēl par šo uzdevumu - vai "uz viņas sirdi ejams visīsākais ceļš" nav frazeoloģisms?
Piekrītu. Likās, ka uz sirdi nevar tā vienkārši aiziet.
Pievienojos pie šī jautājuma! Es ierakstīju tāpat un uzskatu, ka tas ir frazeoloģisms.
Piekrītu! Manuprāt, tas ir frazeoloģisms, ko man arī neieskaitīja par pareizu.
Pievienojos šim jautājumam.
Es arī pievienojos šim tematam!
Man ir tāds pats jautājums..