Noteikumi

Noteikumi

Nosūtīja Emīls Ralfs Zagorskis
Atbilžu skaits: 6

Labdien

Cik es atceros tad uz A4 lapas, kur bija rakstīti noteikumi un, kas tika dota pie datora nebija rakstīts šāds noteikums, kas bija rakstīts datorā pirms testa sākšanas. Es izlasīju noteikumus uz A4 lapas, bet nepaspēju izlasīt datora noteikumus. Es ceru, ka nekļūdos un šis noteikums tiešām nebija rakstīts A4 lapā.

Noteikums, kas nebija uz A4 lapas, cik atceros bija -                                                                                                         

Jautājumos, kuros ir jāizvēlas vairākas atbildes, ir pieļaujama tikai viena nepareiza atbilde (šajā gadījumā kopējais punktu skaits par jautājumu tiek samazināts uz pusi). Izvēloties divas nepareizas atbildes, kopējais punktu skaits par konkrēto jautājumu ir nulle punktu neatkarīgi no pareizi norādīto atbilžu skaita.

Ja es nekļūdos, tad kāpēc tika dota dažada informācija par noteikumiem un kuriem noteikumiem būtu jātic? Vai kāpēc pie uzdevuma nevarēja rakstīt nevis ir iespējamas vairākas atbildes, bet gan izvēlies vienu nepareizo atbildi. Es nepaspēju izlasīt šo noteikumu, kas bija datorā, bet ne uz A4 lapas un man palika nezināms, ka jautājumos kur iespējamas ir vairākas atbildes, vienmēr būs viena nepareiza. Es pie vairākām atbildēm norādīju divas atbildes, kas arī ir vairākas, taču izradās ka pāri jāatstāj tikai viena nepareizā.

Iespējams, ka uz A4 lapas bija rakstīts šis noteikums, tādā gadījumā tā ir mana paša vaina, ka neizlasīju, bet liekas, ka izlasīju visus noteikumus, bet šī , kuru pamanīju tikai pēc darba izpildes šajā mājaslapā rakstītajos noteikumos, uz A4 lapas nebija.

Varbūt kāds kurš atceras var pateikt vai bija vai nebija uz A4 lapas šī noteikuma? 

Ja bija, tad atvainojos, jo tad tā būtu manis paša vaina.

Darbu pildīju Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā.

Atbildot uz Emīls Ralfs Zagorskis

Atbilde: Noteikumi

Nosūtīja Jānis Pelcis
Hmm... Es arī darbu pildīju Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā, un arī tādu noteikumu tajā A4 lapā kaut kā nemanīju. 
Atbildot uz Emīls Ralfs Zagorskis

Atbilde: Noteikumi

Nosūtīja Morics Roberts Mūrnieks

Es domāju, ka tas ir domāts tā, ka ja ir 4 varianti un divi no tiem ir pariezi, bet tu atzīmē tieši 2 nepareizos, tad nedabū nevienu punktu, bet ja vienu pareizu un vienu nepareizu, tad tikai pusi no punktiem. Diez vai 1 uzdevumā bija vairāk par 2 pareizajām.

Atbildot uz Emīls Ralfs Zagorskis

Atbilde: Noteikumi

Nosūtīja Dzēst lietotāju

Tas ir domāts tā, ka piemēram, ja tev ir 4 atbilžu varianti un 2 no tiem ir pareizie, un tu atzīmē 2 pareizos un 1 nepareizo, tad tev atņem 0.5 punktus no 1 punkta, ko tu būtu ieguvis, ja būtu atzīmējis tikai 2 pareizās. Bet ja tu atzīmē 2 nepareizās, tad tev par katru atņem 0.5 p un rezultātā tu iegūsti 0 p. Tā frāze noteikumos "pieļaujama tikai 1 nepareiza atbilde" ir domāts nevis, ka katrā uzdevumā ir tikai 1 nepareizā atbilde, bet gan, ka ja tu vēlies par šo jautājumu iegūt punktus, tu drīksti atzīmēt tikai 1 no nepareizajām atbildēm. Tas noteikums vispār bija rakstīts, lai kāds nesadomātu atzīmēt visus atbilžu variantus un cerēt uz max punktiem, jo starp tām, lūk, bija arī pareizās. Nedomāju, ka to vajadzēja īpaši izcelt visās iespējamās vietās.

Atbildot uz Emīls Ralfs Zagorskis

Atbilde: Noteikumi

Nosūtīja Uldis Paeglis

Darba uzsākšanas pamamācība skolēniem uz A4 lapas -  visiem dalībniekiem valsts mērogā bija pilnīgi vienāda, tā kā bija jālasa arī tas, kas bija rakstīts datorā!