Man gan liekas, ka uzdevumu nebija ne par daudz, ne par grūtu. Varbūt šādu iespaidu radīja tas, ka jautājumu kārtas skaitļi sniedzās līdz pat 72, taču kopumā jautājumu nebija vairāk kā fizikas vai bioloģijas olimpiādē un darbu pilnībā pabeidzu vēl 40 min pirms beigām. Piekrītu gan, ka tos varēja uzskatāmāk sadalīt pa apakštēmām, un pietrūka kā citās olimpiādēs, ka ir aprakstīta viena lielā problēma, kurai pakārtoti vairāki jautājumi, taču varbūt tas arī bija labi, jo šādā veidā tika pārbaudītas vispusīgākas zināšanas. Tāpat arī uzdevumu grūtības pakāpe bija pilnībā atbilstoša. Protams, lielāko daļu no šeit jautātā nebija iespējams zināt, tomēr tādēļ tieši olimpiādes ir domātas, lai mudinātu skolēnus risināt uzdevumus pēc veselā saprāta loģikas metodes, nevis atprasīt tikai skolā iemācītas ģeogrāfiskas definīcijas, un šajos uzdevumos to varēja pielietot it īpaši labi. Šeit tiek pārbaudīta skolēnu interese un izpratne par dabā, pasaulē un sabiedrībā notiekošo, un tieši ar to arī ģeogrāfija nodarbojas, tāpēc nevarēju atrast kaut vienu jautājumu, kas nebūtu saistīts ar ģeogrāfiju.
P.S. Pasaules karte man arī likās tīri normāli izstrādāta. Nenācās mežģīt ne acis, ne arī kādas citas ķermeņa daļas. (Kopumā olimpiādi pavadīju diezgan nesāpīgi.)
Vienīgais, kas man nepatīk, ka tik ilgi jāgaida uzdevumu pārskats. Vai tas vispār būs pieejams?