Apelācija par piedāvātām atbildēm uz 13., 14., 15. un 16. jautājumu

Apelācija par piedāvātām atbildēm uz 13., 14., 15. un 16. jautājumu

Nosūtīja Iļja Niks Stoligvo
Atbilžu skaits: 1

Labdien!

Vēlos vērst uzmanību tam, ka ne pirms olimpiādes, ne olimpiādes laikā nekur nebija norādīti nosacījumi, kā pareizi vai korekti sistēmā norādīt jonus, kur un kā norādīt viņu lādiņu, kādus simbolus (piem. iekavas "()") ir atļauts lietot. 

13. uzdevumā ir prasīts: "Kurš no joniem tas ir (uzraksti ķīmisko formulu) un kā mainās tā koncentrācija?"

Pareizā atbilde ir CO32- . Šo atbildi esmu ieguvis. Vēlreiz uzsveru, ka nekur nav minēts par to, kā to pierakstīt un kā minēt lādiņu un kādus simbolus drīkst lietot atbildē. "Pareizā" sistēmas piedāvātā atbilde ir CO3- , lādiņš nav minēts pareizi, foto pielikumā. Es savu atbildi esmu pierakstījis kā CO3, jo nezināju kā minēt lādiņu, lai sistēma to pieņem. Lūdzu ieskaitīt punktus par šo jautājumu, jo pēc būtības atbilde ir pareiza, ka arī, nākamajās reizēs šāda veida jautājumos ieteikt vēlamo formātu atbildei un precizēt lietojamos simbolus. 

14. jautājumā prasīta formula vielai vai jonam, kas rodas minētajā reakcijā. Pievienojoties vienam Hkatjonam pie CO3 2- rodas HCO3- anjons, taču pievienojoties diviem H+ rodas H2CO3, kas turpmāk sadalās. Tomēr dotiem uzdevuma nosacījumiem atbilst arī H2CO3, līdz ar to, lūdzu šo atbildi ieskaitīt.

Līdzīga situācija kā 13. jautājumā par pierakstu ir arī 15. un 16. jautājumā, foto pielikumā. 

Lūdzu izskatīt apelāciju.

Ar cieņu, Iļja Niks Stoligvo.

Pielikums 2023-01-15_copyyy.png
Pielikums Apel2.png
Pielikums Apel3.png
Pielikums Apel4.png
Atbildot uz Iļja Niks Stoligvo

Atbilde: Apelācija par piedāvātām atbildēm uz 13., 14., 15. un 16. jautājumu

Nosūtīja Agris Bērziņš
Sveiki,
Pamatojums par jonu formulu pierakstu skatīt pie citiem jautājumiem par šo tēmu. Katrā ziņā atmest lādiņu nav korekti.

14. jaut. H2CO3 tehniski pilnībā neatbilst uzdevuma nosacījumiem, jo tā veidošanās faktiski saistās ar jonu iesaisti 2 līdzsvara reakcijās, bet ar daļēju punktu skaitu atbildi varam ieskaitīt.