Izmaiņas uzdevumu atbildēs

Izmaiņas uzdevumu atbildēs

Nosūtīja Zane Ozoliņa
Atbilžu skaits: 1

5.decembrī apkopotās izmaiņas:

9. klase:

  • 4.uzdevums, 4.1. apgalvojums "Kas notiks ar dziļūdens krilu populāciju, ja: tiks palielināta polāro mencu nozveja?", mainīta pareizā atbilde, tagad tā ir "palielināsies";
  • 1.uzdevums, 1.5. "Visiem graudaugiem dīgtspējīgo sēklu skaits uz 1 m2 ir 450 sēklas. Aprēķini izsējas normu miežu sēklām (1 p.)! Kviešu sēklām tā ir 302,2 kg/ha, auzu sēklām 294.2 kg/ha" mainīta pareizā atbilde, tagad tā ir "273,5".
10. klase:

  • 1.uzdevums, 1.3. jautājumā "Kurš apgalvojums par šo pētījumu ir nepareizs?" punkts tiks ieskaitīts arī par apgalvojumu "Rezultātu vispārināšanu apgrūtina mazs (1-5) dalībnieku skaits";
  • 3. uzdevums, 3.2. par lapsenes uzdūvi pie apraksta " Spēj izkļūt no lapsenes ķermeņa. Piemīt aizsargfunkcijas. Tiek izmantots indes izdalīšanai. Daļai sugu pilda arī olu dēšanas funkcijas.", ņemot vērā attēla izšķirtspēju, ieskaitītaa kā pareizā tiks gan 8., gan 10.struktūra, lai gan 10. apzīmē indes maisiņu, kas nespēj izkļūt no ķermeņa.

    12.klase:
  • 2.uzdevums, 2.3. "1.Kāda ir suspensijas šūnu koncentrāciju jeb šūnu skaits 1 mikrolitrā?" mainīta pareizā atbilde, tagad tā ir "60", līdzīgi šajā uzdevumā "5. Kāda ir aptuvenā šūnu koncentrācija (šūnas/mikrolitrā) šajā šūnu suspensijā?" pareizā atbilde mainīta, tagad tā ir "50".
  • 3.uzdevums, 3.1.  izvēlne pēc "Šī saite veidojas (..) vidē" - jautājums anulēts, jo nebija pieejams pareizais atbilžu variants, ka disulfīdsaite veidojas oksidējošā vidē.

Pareizās atbildes mainītas un uzdevumi ir pārvērtēti.

Atbildot uz Zane Ozoliņa

Atbilde: Izmaiņas uzdevumu atbildēs

Nosūtīja Zane Ozoliņa
9.klase:

  • 2. uzdevums, 2.5. jautājumā "No ligzdas zema mitruma apstākļos izrāpās 7 tēviņi un 29 mātītes. Kāda temperatūra (veselos skaitļos) novērojama šai ligzdā?" kā pareizas arī dažādas variācijas, kurās minēts 30, piemēram, +30;
  • 1. uzdevumā 1.5. jautājumā "Kurus graudaugus izmanto šo produktu ražošanā?" variants, kur jāizvēlas, ko izmanto, gatavojot makaronus, tika anulēts.

10.klase:
  • 1. uzdevums, 3. jautājums, kur noteikumos ''Pieņem, ka hipofīzes tilpums ir 19 cm3 , vidējā novirze ir -13,1, bet PSD ir 11,2. Ko ļauj secināt iegūtie skaitļi?" tika anulēts.

11. klase:

  • 4. uzdevums, 14. jautājums "Pieņemot, ka katrā plates bedrītē nokļuva ne vairāk par vienu rauga šūnu, cik rauga šūnu bija 1 mL neatšķaidītā paraugā? - mainīta pareizā atbilde, tagad "4800".

Pareizās atbildes mainītas un uzdevumi ir pārvērtēti.