12. jautājums

12. jautājums

Nosūtīja Amēlija Čeiča
Atbilžu skaits: 5

Vai kāds var paskaidrot kāpēc 12. jautājumā atbilde ir b ("monopola nostiprināšana un valsts kontrole pār indivīdu naudas uzkrājumiem")? Es atbildēju c ("monetārās sistēmas regulācija un monopola novēršana"), jo "Neviens saprātīgs cilvēks nešaubītos, ka aptuvenie likumi, kuros 19. gadsimta ekonomiskās politikas principi tika pausti, bija tikai sākums [...] Bija daudzi acīmredzami uzdevumi, kā, piemēram, monetārās sistēmas regulēšana un monopola novēršana vai kontrole", un īsti neizprotu kāpēc šī atbilde ir nepareiza.

Atbildot uz Amēlija Čeiča

Atbilde: 12. jautājums

Nosūtīja Nauris Prikšāns
Es domāju, ka c atbilde būtu jāieskaita kā pareiza, jo tā skaidri atbilst tekstā rakstītajam. Turklāt šķiet, ka monpola nostiprināšana un valsts kontrole pār indivīdu naudu, ko piedāvāja kā it kā pareizo atbildi, īsti neatbilst liberālās ekonomiskās teorijas idejām.
Atbildot uz Nauris Prikšāns

Atbilde: 12. jautājums

Nosūtīja Aleksandrs Sautkins
Piekritišu Naurim, jo tekstā nekur nav minēts, ka 19.gs gaitā nezināšana būtu par monopola nostiprināšana un valsts kontrole (b) pār indivīdu naudas uzkrājumiem, savukārt tekstā ir minēts, ka monetārās sistēmas regulācija un monopola novēršana (c) ir acīmredzmi uzdevumi, kurus vēl ir jāveic.
Atbildot uz Amēlija Čeiča

Atbilde: 12. jautājums

Nosūtīja Reinis Stadsvolds
Piekrītu, jo tekstā skaidri minēts, ka bija nepieciešams panākt "monetārās sistēmas regulāciju un monopola novēršanu vai kontroli". Šajā jautājumā kā pareiza būtu jāieskaita tikai atbilde "c" ("monetārās sistēmas regulācija un monopola novēršana"). Atbildei "b" ("monopola nostiprināšana un valsts kontrole pār indivīdu naudas uzkrājumiem") nevajadzētu tikt ieskaitītai, jo tā pat neatbilst liberālās ekonomiskās teorijas principiem.
Atbildot uz Amēlija Čeiča

Atbilde: 12. jautājums

Nosūtīja Aija Priedīte-Kleinhofa
12. jautājuma pareizā atbilde ir atbilde (c). Ievadot jautājumus un atbilžu variantus sistēmā, tika pieļauta tehniska kļūda. Komisijas vārdā atvainojos par to. Aprēķinot katra skolēna iegūto punktu skaitu, ņemsim to vērā un ieskaitīsim papildus punktu par pareizi sniegto atbildi uz 12. jautājumu.