Labvakar!
Atkārtoju, ka uzdevuma formulējums prasīja Poruka vārdu. "Jānis Poruks" saskaņā ar manis norādīto definīciju arī ir vārds. Neprecizitāte nav ievērota, un, kā minēju, nesaprotu, kā "uzvārda pieminēšana" izslēdz šādu gadījumu.
Neprecīzs ir nevis uzdevuma izpildījums, bet gan noformulējums, jo, kā jau minēju, to varēja precizēt, izmantojot terminu, ko lietojat šobrīd - "priekšvārds". Absolūti nepiekrītu, ka Jūsu minētais arguments neapstrīdāmi izslēgtu to, ka uzdevums prasa locīt Poruka vārdu nominatīvā.
Jāpiebilst, ka locīt Poruka vārdu nominatīvā ir otrs uzdevuma nosacījums, un to var pilnvērtīgi izpildīt tikai, lokot gan priekšvārdu, gan uzvārdu - ejot pēc Jūsu minētā "uzdevuma perfektā noformulējuma gaitas", izriet, ka atbilde "Jānis" neder, jo tas parāda, ka skolēns nemāk locīt uzvārdu "Poruks". Atbilstoši, uzdevuma atbildē ir peļauta neprecizitāte un atbildi "Jānis" nevar ieskaitīt, jo noformulējumā uzvārds netika dots nominatīvā, tāpēc likumsakarīgi tas ir jāloka arī!
Protams, šis piemērs ir absurds un Jūs tam noteikti ar mani piekristu, bet tas tikai parāda to, ka uzdevuma formulējums (pretēji Jūsu apgalvotajam) nav perfekts. Šī iemesla dēļ es aicinu būt saprotošam, nevis meklēt iemeslu noliegt uzdevuma punktu piešķiršanas grozīšanu.
Esmu izpildījis uzdevumu godprātīgi, jo, kā minēju, aplūkoju lietoto terminu definīcijas.
Ar cieņu
Alens Silvestrs Aizupietis