11.klase 1.uzd un 14.jauta.

11.klase 1.uzd un 14.jauta.

by Artjoms Latiševs -
Number of replies: 2

Es uzminēju vielu, bet nepareizi pierakstīju formulu (izlaižot indeksus). Vai būtu iespējams dabūt kaut daļu no punktiem? Es pareizi uzminēju vielu, toties neievēroju ka ierakstot atbildi izlaidu indeksus. Vai par to varētu dabūt kādu daļu no punktiem?

kļūdašājā uzdevuma izvēlējos nepareizu metālu, toties izveidoju atbilstošas vielu formulas (atbilst norādītājām pārvērtībām) A un C. Vai par to varētu iegūt samazinātu punktu skaitu?

In reply to Artjoms Latiševs

Atbilde: 11.klase 1.uzd un 14.jauta.

by Agris Bērziņš -
Principā atbalstām to, ka par pieļautu kļūdu punkti tiek noņemti tikai vienā vietā.
Šāds princips gan parasti ir ērti ieviešams skaitliski risināmajos uzdevumos, diemžēl gan testos šādā formātā ne vienmēr to iespējams risināt.
Uzdevumos, kur jāidentificē elements un tad tam jāraksta savienojumi to ieviest pagrūti, jo ir ļoti dažādi iespējamie kļūdu varianti, kas būtu vērtējami identiski (šajā gadījumā dažādi nepareizi elementi un dažādi vairāk vai mazāk kļūdaini savienojumi, līdz ar ko godīga izvērtēšana prasītu visu darbu manuālu pārvērtēšanu). Līdz ar to ja nav iespējamas viegli identificējamas kļūdas un viens izteikti alternatīvs nepareizas elements, šādos uzdevumos par idejiski līdzīgām formulām ar ne to elementu punktus nepiešķiram.
Un pat ja izmantotu šādu manuālu vērtēšanu, no Artjoma 4. uzdevuma atbildēm punktus varētu domāt piešķirt tikai par Pb(OH)2, kas gan neatbilst uzdevumā minētajai krāsai un kopējo punktu situāciju īpaši nemainītu, no Tīnas 5. uzdevuma atbildēm neredzu nevienu, par kuru varētu piešķirt punktus.

Par 1. uzd. punkti pievienoti.