Pamatskolas 13. un 29. uzdevums

Pamatskolas 13. un 29. uzdevums

Nosūtīja Indra Koroļonoka
Atbilžu skaits: 0

Labvakar!

Vēlos apstrīdēt dažu jautājumu atbildes.

13.jaut. Lai gan muižas vairāk raksturīgas pirmskara laikam, tās pastāvēja arī pēc 1. pasaules kara. Pareizajai atbildei vajadzētu būt, ka tās pastāvēja gan pirms, gan pēc pirmā pasaules kara.

29.jaut. 1)Kā pareiza bilžu secība tika vērtēta šāda secība: 1. Meitene ar suni; 2.Ģimenes kopbilde; 3. Meitenes iesvētīšana Dobeles luterāņu baznīcā; 4.Jelgavas ģimnāzijas absolvēšana; 5. Leimaņu mājas; 6.Fotogrāfija Jelgavā. Kaut gan varēja būt arī šāda bilžu secība: 1. Meitene ar suni; 2.Meitenes iesvētīšana Dobeles luterāņu baznīcā; 3. Jelgavas ģimnāzijas absolvēšana; 4. Leimaņu mājas; 5. Fotogrāfija Jelgavā; 6. Ģimenes kopbilde. Pamatojums: Šīs abas bilžu secības atšķiras tikai ar to, ka pareizi vērtētajā bilžu secībā attēls, kas ir ģimenes kopbilde, ir ievietots kā otrais attēls, bet manis izveidotajā bilžu secībā šis attēls ir ievietots kā pēdējais attēls. Un šis attēls var būt pēdējais, jo pēc laulībām un pēc kāzu gadadienas pirkuma fotoaparāta un uzņemtās bildes Jelgavā, sievietei (Elzai) izveidojās sava ģimene, jo uzdevuma nosacījumos teikts, ka no albuma ir izkritušas vecmammas bildes. Tātad sievietei vēlāk ir bijusi sava ģimene, kura arī varētu tikt attēlota šajā ģimenes kopbildē. Par meitenes ģimeni pirms laulībām uzdevuma nosacījumos nekas nebija pieminēts, tātad seko, ka šis attēls (ģimenes kopbilde) var būt ne tikai otrais, bet arī pēdējais attēls šajā bilžu secībā.

2)Jūs vērtējāt bilžu izkārtojumu pēc kārtas horizontāli, un vertikāli liktas bildes ieskaitījāt par nepareizām, kaut gan uzdevuma norādījumos nebija norādīts, kādā virzienā bildes ir jāliek.

      Paldies jau iepriekš!