12., 24. jautājums

12., 24. jautājums

Nosūtīja Rūdolfs Golubovs
Atbilžu skaits: 6

Sveiki!

   Vai 12. jautājuma pēdējā atbildē nevajadzētu ieskaitīt par pareizu arī atbildi "Filmā viss parādīts līdzīgi tam, kā atainots grāmatā"? Pēc būtības šis ir strīdīgs jautājums, jo katrs mazliet citādi saprot vārdu savienojumu "pēc romāna motīviem". Un filmā izmantoti nevis daži, bet gandrīz visi (daudzi) notikumi, personāži un motīvi, kas grāmatā, ir vien nelielas izmaiņas, tāpēc es personīgi neizvēlējos atbildi "Filmā izmantoti daži notikumi, personāži un motīvi, kādi sastopami grāmatā".

   24. uzdevumā starp definīcijām minēts humors, ironija, groteska un sarkasms, savukārt, atbildēs sarkasma vietā parādījās satīra. Protams, 11., 12. klasē būtu jāzina, ko tas nozīmē, bet tas radīja sajukumu olimpiādes uzdevumu laikā. Varbūt būtu nepieciešams šo jautājumu anulēt, ja tas ir neepieciešams? 

    Paldies par atbildi!

Atbildot uz Rūdolfs Golubovs

Atbilde: 12., 24. jautājums

Nosūtīja Laura Dičeva
Piekrītu par 12. jautājumu.

Apskatot definīcijas vārdiem satīra un sarkasms, secinu, ka tās ir ļoti līdzīgas. Protams, tur gadījusies kļūda, taču, manuprāt, tas neradīja problēmas uzdevuma izpildē, jo varēja saprast, kurā piemērā lietot atbildi satīra/sarkasms, jo neviens cits jēdziens nebija atbilstošs.

Atbildot uz Rūdolfs Golubovs

Atbilde: 12., 24. jautājums

Nosūtīja Emīls Rūdolfs Bērtiņš

12. jautājums, manuprāt, nav strīdīgs. Nevar teikt, ka filmā VISS parādīts līdzīgi tam, kā atainots grāmatā, jo filmā nav parādītas nodaļas, kur Bille pavada laiku laukos ar savu māsīcu Anitu, nav nodaļas "Ventspils", un daudzu nodaļu atainojums filmā ir saīsināts, visi notikumi nav parādīti. Tāpēc vienīgā pareizā atbilde ir "Filmā izmantoti daži notikumi, personāži, motīvi, kādi sastopami grāmatā".

Atbildot uz Emīls Rūdolfs Bērtiņš

Atbilde: 12., 24. jautājums

Nosūtīja Kristaps Radziņš
Šķiet neesi izpratis šo teikumi līdz galam, jo viss, kas ir filmā, ir parādīts līdzīgi tam, kā atainots grāmatā. Nav teikts, ka visa grāmata attēlota filmā, kā tu esi sapratis.
Atbildot uz Emīls Rūdolfs Bērtiņš

Atbilde: 12., 24. jautājums

Nosūtīja Dāvids Rubens

Piekrītu, ka jautājums nav strīdīgs.

Pat piebilde " pēc romāna motīviem" vislabāk pasaka to, ka izmantoti tikai atsevišķi motīvi.

Atbildot uz Dāvids Rubens

Atbilde: 12., 24. jautājums

Nosūtīja Laima Kampa

Protams, ja definīcija būtu vispārīga, tad pareizāka būtu esošā atbilde, jo daudzos ekranizējumos attēlots ļoti maz faktu no oriģināldarba, tomēr piemērā minēta filma "Bille", kurā ir izmantoti daudzi romāna motīvi, turklāt tie parādīti visai precīzi, kas šo jautājumu padara neviennozīmīgu.