Jautājums 4.

Jautājums 4.

Nosūtīja Pēteris Kozirevs
Atbilžu skaits: 2

Labdien, gribēju jautāt par uzdevuma punktiem, kāpēc tiek noņemti punkti par aili ar to kura ir valdošā minoritāte attiecīgajā teritorijā? Vai tas nav pareizas atbildes? Ka arī, kāpēc tukšas alītes nav ieskaitītas kā pareizas atbildes? Uzdevumā taču tiek teikts, ja informācijas uz doto ailīti nav, to jāatstāj tukšu. Un vel viens jautājums, uzdevumā netiek precizēts kā pareizi ir jāuzraksta tūkstoši, tas nekur nav pateikts, ka nulles nav vajadzīgas un tas, ka līdzīgi man, ir cilvēki kuri saprata uzdevumu tā pat, kā es. Tas nozīmē, ka uzdevuma nosacījums nav precīzs un to var saprast divējādi. Tātad man liekas, ka abi atbilžu varianti gan ar nullēm, gan bez viņām ir pareizi. Lūdzu atbildiet uz šo jautājumu un izskatiet(apsveriet) to dziļāk un precīzāk, jo manuprāt tas ir svaŗīgs vairākumam cilvēku.

Atbildot uz Pēteris Kozirevs

Atbilde: Jautājums 4.

Nosūtīja Miks Viesturs Austrums

1) Tāpēc, ka melanēzieši nevienā gadījumā nav minoritāte. Viņu visos gadījumos ir vairāk nekā jebkuru citu. 

2) Ailītes, kuras jāatstāj tukšas, punktus nedod. Tās tur vispār ir tikai tehnisku iemeslu dēļ (jo ģeogrāfi nav programmētāji).

3) Ir teikts, ka jāraksta cik tūkstoši, izlasi pirmo rindu! (eiropiešu skaits TŪKSTOŠOS utt). Uzmanīgi jālasa mērvienības, kurās prasa norādīt atbildi. 68 tūkstoši nav tas pats, kas 68000 tūkstoši.

Atbildot uz Pēteris Kozirevs

Atbilde: Jautājums 4.

Nosūtīja Pēteris Kozirevs

Labi! Liels paldies par sniegto atbildi! Mazs lūgums, nākamajos darbos jūs vrētu piešķirt attēliem ar uzrakstiem lielāku izšķirtspēju vai nu vienkārši tos palielināt, jo pāris attēlos kuros vajadzēja lasīt uzrakstus gandrīz tos nevarēja redzēt un tie bija grūti saskatāmi. Vēl reiz paldies par atbildi un atvainojos par sagādātajām nēērtībām!