10. klase 15.B jautājums

10. klase 15.B jautājums

Nosūtīja Aleksejs Nazarovs
Atbilžu skaits: 3

B un C pēc savas būtības vienādās atbildes. Abos gadījumos analoģiskas līknes, tikai C tā ir vairāk liekta, nekā B.
Mēs it kā nevaram to likuma izmēru apreķīnāt...
"Tā kā nolasītāja galviņas attālums līdz magnētiskā diska rotācijas asij nekad nekļūst 0, tad arī lasīšanas ātrums nekļūst 0, t. i. palielinoties kopējam lasīšanas laikam, grafika līkne nekļūst pilnīgi horizontāla.". Abos gadījumos LĪKNE NEKĻŪST PILNĪGI HORIZONTĀLA, vienkārši C tā ir pavisam drusciņ "horizontālāk" un vairāk tuvojas 0. Bet mēs nevaram 100% pateikt, cik "stipri" viņai jātuvojas nullei. Tāpēc, pēc atbildes pirmās rindkopas, B un C ir identiskie varianti.

Atbildot uz Aleksejs Nazarovs

Atbilde: 10. klase 15.B jautājums

Nosūtīja Jānis Cīmurs

Labdien!

Atbildēšu sliktā stilā: ar jautājumiem.

Vai parabola y=-x^2 ir horizontāla punktā x=0? Abi grafiki B un C ir parabolas, tikai vienā gadījumā virsotne tiek sasniegta, bet otrā nē.

Atbildot uz Jānis Cīmurs

Atbilde: 10. klase 15.B jautājums

Nosūtīja Aleksejs Nazarovs

Saprotu, ko Jūs domājāt, tomēr bija ļoti grūti pamanīt, ka B gadījumā tā neaiziet līdz 0. Es pētīju grafikus, kad jau atbildes bija pieiejāmās, bet to, ka B parabolai ir neliela atstarpe pie "x=0", pamanīju tikai pēc Jūsu komentāra :) Tagad gan par to uzdevumu nevaru strīdēties, jo faktiski  Jūms ir taisnība. Bet, lūdzu, turpmāk uzzīmējiet tukšu punktu tādos grafikos, lai uzsvērtu uzmanību uz to. Paldies, ka atbildējāt!

Atbildot uz Aleksejs Nazarovs

Atbilde: 10. klase 15.B jautājums

Nosūtīja Vjačeslavs Kaščejevs

Žūrijas komisja ir lēmusi par atbildi "C" šajā uzdevuma piešķirt 0,5 punktu, jo tā ņem vērā pareizo informācijas nolasīšanas ātruma izmaņu, bet neņem vērā sākuma un beigu nolasīšana ātruma galīgumu. Pareizā atbilde, par kuru tiek piešķirts 1 punkts, ir variants "B".