Iedzīvotāji - izvietojums un migrācija 2

Iedzīvotāji - izvietojums un migrācija 2

Nosūtīja Sintija Gražule
Atbilžu skaits: 1

Labdien!

Vēlētos vērst uzmanību 17. un 18. jautājumam. Tie ir veidoti nekorekti. 17. jautājuma attēlu var traktēt dažādi. Gan kā migrantu plūsmu no Venecuēlas, gan kā vispārējo plūsmu abos kontinentos (attēls ir nepārskatāms, jo punktus, kas atzīmēti, apmēram, uz Arubas un Tobago, var traktēt kā punktus, kas atrodas uz Venecuēlas). Pieņemot, ka tā ir migrantu plūsma abos kontinentos, tad manis dotā atbilde "A" ir pareiza, jo ASV esošais prezidents ir Džo Baidens. Izrietot no manas 17. jautājuma atbildes, arī 18. jautājuma atbildes uzskatu, ka ir pareizas, jo ASV, piemēram, ar politiskā režīma nestabilitāti nav problēmu.

Atbildot uz Sintija Gražule

Atbilde: Iedzīvotāji - izvietojums un migrācija 2

Nosūtīja Morics Roberts Mūrnieks

Rosināšu jautājumu un karti aplūkot vēlreiz. Jautājuma sākumā skaidri norādīts, ka tiek ilustrēts "migrantu daudzumu no kādas konkrētas izcelsmes valsts."

Ņemot vērā, ka visur citur kartē datu aplīši centrēti pašu valstu aptuvenajos centors, neatkarīgi no kaimiņvalstīm (Kolumbijas datu attēlojums pārklājas ar Ekvadoru, Panamu u.tml.), diezgan aplami uzskatīt, ka minētās salas pekšņi attēlo Venecuēlas datus.

Ja domājāt, ka atbilde saistāma ar vispārējo migrantu plūsmu starp kontinentiem vai tieši uz ASV, tad arī dotās kartes informācija to skaidrotu nepareizi, jo gan ASV, gan Meksikas migrantu apjoms tādā gadījumā ir stipri par mazu (salīdzinājumā ar to pašu Kolumbiju), vienalga kurā no minētajiem skatījumiem.