11. klase, 10. jautājums

11. klase, 10. jautājums

Nosūtīja Ilya Reutin
Atbilžu skaits: 3

Labdien, atvainojiet, 10. olimpiādes jautājuma tika pateikts: "uzbarošanās laikā Homēram palielinās tikai tauku masa". Šo formulējumu bija iespējams saprast divos veidos: 1) pārējā ķermeņa masa nemainās, 2) visi pārējie lielumi nevar palielināties. Savā risinājumā es sapratu šo formulējumu otrajā veidā, līdz ar to vienīgais veids, kā Homērs varētu peldēt ūdenī bija, ja beztauku ķermeņa daļa pāriet taukos. Tad izpildās nosacījums, ka citi lielumi izņemot tauku masu nemainās. Pēc šīs loģikas pareiza atbilde ir 16,5 kg, ko es arī uzrakstīju kā savu atbildi. Vai šī atbilde varētu tikt ieskaitīta neviennozīmīga uzdevuma formulējuma dēļ? Nepieciešamības gadījumā es varu pielikt savu risinājumu detalizēti.

Ar cieņu

Ilya Reutin

Atbildot uz Ilya Reutin

Atbilde: 11. klase, 10. jautājums

Nosūtīja Sandijs Rakstiņš
Nevaru saprast no kurienes var rasties ideja, ka beztauku masa samazinās, jo uzdevumā ir teikts homērs UZAUDZĒ papildus tauku masu, kas, manuprāt, ir plaši saprotams, ka masa nāk klāt nevis nemainās.
Atbildot uz Ilya Reutin

Atbilde: 11. klase, 10. jautājums

Nosūtīja Dāvis Zavickis
Labdien!

Pateicos par jautājumu. Žūrijas komisijā izvērtēsim šādu skatu punktu un attiecīgi arī risinājumu.
Atbildot uz Dāvis Zavickis

Atbilde: 11. klase, 10. jautājums

Nosūtīja Dāvis Zavickis
Žūrijas ieskatā vārds "uzbarošanās" norāda uz visa ķermeņa masas pieaugumu, ko uzdevuma kontekstā iespējams panākt, palielinot tauku masu. Attiecīgi žūrija lēma nepiešķirt punktus par šādu atbildi.