10. klase 12. jautājums (anulētais)

10. klase 12. jautājums (anulētais)

Nosūtīja Anna Bēta
Atbilžu skaits: 2

Uz anulēto jautājumu par radiācijas veidu caurspiešanu biju sniegusi pareizu atbildi (gamma starojums), taču līdz ar jautājuma anulēšanu, esmu zaudējusi punktu, kā rezultātā samazinājās procentuālais vērtējums (no 50% uz 48,8%). Lūdzu rast iespēju atjaunot iegūto punktu.

Atbildot uz Anna Bēta

Atbilde: 10. klase 12. jautājums (anulētais)

Nosūtīja Zlata Viļdjajeva
Pilnībā piekrītu.
Kāpēc mums, dalībniekiem, kas atbildēja uz jautājumu pareizi (kā bija norādīts), atņema vienu punktu, bet tiem cilvēkiem, kuri atbildēja nepareizi, punktu skaitā nebija nekādu izmaiņu?
Vai nu neko nedariet ar to ("atdodiet" punktu), vai arī atņemiet šo punktu no visiem.
Jo, piemēram, bija cilvēkam 30 punkti, viņš atbildēja pareizi, viņam palika 29 punkti. Kādam citam cilvēkam bija arī 30 punkti, viņš atbildēja nepareizi, viņam palika tādi paši 30 punkti.
Es saprotu, ka ir kādas cilvēciskas kļūdas, bet lūdzu, lai viss būtu godīgi.
Atbildot uz Anna Bēta

Atbilde: 10. klase 12. jautājums (anulētais)

Nosūtīja Nauris Narvaišs
Sveiki.
Saprotu, ka nav patīkami ieraudzīt, ka punktu skaits ir samazinājies, bet šeit, šķiet, pilnībā nav kļuvis skaidrs, kas saprotams ar apakšpunkta anulēšanu. Konkrēto apakšpunktu anulēja, jo tika nolemts, ka nav korekti salīdzināt starp gamma starojumu un neitroniem, it īpaši, balstoties uz 10. klases zināšanām. Anulētos uzdevumus jāuztver nevis kā punktu atņemšanu daļai skolēnu, bet kā faktu, ka šim apakšpunktam olimpiādes uzdevumu komplektā nebija jābūt un šis labojums, diemžēl, veikts tikai pēc olimpiādes nevis pirms. Par to es varu tikai atvainoties.
Savukārt, kas attiecas uz punktiem par šo jautājumu, nav korekti uzskatīt, ka punkti tika atņemti. Punkti anulētos jautājumos vienkārši sākotnēji tiek piešķirti tur, kur tos nevajadzēja piešķirt (līdzīgi, kā situācijā, kur sistēmā kļūdas dēļ sākotnēji tika ievadīta nepareiza atbilde un vēlāk izlabota).
Cerams, ka šis skaidrojums labāk palīdz saprast situāciju.