Ekonomikas valsts 23.olimpiādes 2. posms

Ekonomikas valsts 23.olimpiādes 2. posms

Nosūtīja Agnese Vovčenko
Atbilžu skaits: 0

Labdien, cien.ekonomikas valsts 23.olimpiādes 2.posma dalībniek!

Atgādinām, ka ekonomikas valsts 23.olimpiādes 2.posms norisināsies 25.01.2022. edu.lu.lv vietnē plkst. 10:00.

Olimpiādes ilgums: 180 minūtes (laiks katram dalībniekam e-vidē tiek kontrolēts individuāli, bet olimpiādes darbs jāiesniedz ne vēlāk kā plkst. 13:30).

Olimpiādes darba saturs: 1.daļa – tests; 2.daļa – uzdevumi

Olimpiādes norise:

1. Dalībnieki, kuri piedalās klātienes izglītības procesā, olimpiādi pilda katrs savā  izglītības iestādē - pieslēdzas olimpiādes vietnē edu.lu.lv ar savu lietotājvārdu un paroli. Plkst. 10 olimpiādes novērotājs Jums  ievadīs paroli olimpiādes uzdevumu atvēršanai. 

2. Dalībnieki, kuri atrodas karantīnā/izolācijā, olimpiādi pilda attālināti no mājām - pieslēdzas olimpiādes vietnē edu.lu.lv ar savu lietotājvārdu un paroli; plkst. 10 Jums tiks atvērti uzdevumi. Olimpiādi Jūs pildīsiet ar pieslēgtu monitoringa rīku ProctorEdu. Uzsākšanas parole Jums nav jāievada, bet ir jāveic sava datora saderība un jāsagatavo personu apliecinošs dokuments.

Visiem dalībniekiem  OBLIGĀTI  (ņemot vērā mainīgo epidemioloģiso situāciju, ka olimpiādi var nākties pildīt no mājām) ir jāiepazīstas ar monitoringa rīka vadlīnijām un jāveic sava mājas datora saderības pārbaude šeit: https://proctoredu.com/check

Vadlīnijas: 

https://docs.google.com/document/d/15HxZZJvT386ZUQzX-TAD4BDzVqa8epMqo3EkYkXX10g/preview#heading=h.gjdgxs

https://files.proctoring.online/rules/video-en/

Ja olimpiādi pildīsi no mājām, ievēro:

  • Izmanto jaunākās pārlūkprogrogrammas - Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox. Netiek atbalstītas Safari, Opera pārlūkprogrammas.
  • Obligāts tehniskais nodrošinājums: stacionārais vai portatīvais dators (netiek atbalstīta telefonu un planšetdatoru izmantošana), mikrofons, videokamera, stabils interneta pieslēgums;
  • Pārbaudi sava datora cookies iestatījumus šeit: Moodle login issues troubleshooting due to cookies settings (kaiten.io)
  •  Pirms olimpiādes sagatavo valsts vai pašvaldības izsniegtu personu apliecinošu dokumentu ar fotogrāfiju;
  • Olimpiādes laikā dalībniekam jābūt ieslēgtai kamerai un mikrofonam;  jābūt atslēgtiem citiem monitoriem un cita veida ekrāniem; tiks veikts dalībnieka un tā lietotā datora darbvirsmas video un skaņas ieraksts un personu apliecinoša dokumenta vizuāla fiksācija; nedrīkst izmantot palīglīdzekļus, citas iekārtas (piem., mobilos telefonus), pārslēgt operētājsistēmas logus vai pārlūkprogrammas cilnes, atvērt citas programmas, pamest darba vietu un iziet no kameras redzes loka. Ja izmanto Apple datoru, un sistēmas  pārbaudi kādā solī neizdodas veikt, izlasi vadlīnijās sniegtos ieteikumus un veic nepieciešamos iestatījumus. 
  • Rekomendējam pieslēgties olimpiādei tieši plkst. 10, lai tehnisku problēmu gadījumā, vari tās atrisināt laicīgi un uzsākt olimpiādes uzdevumu izpildi.