Par vēstures valsts 28.olimpiādes novada posma norisi

Par vēstures valsts 28.olimpiādes novada posma norisi

Nosūtīja Agnese Vovčenko
Atbilžu skaits: 0

Labvakar, cien. vēstures valsts 28.olimpiādes dalībniek!

Informējam, ka vēstures valsts 28.olimpiāde norisināsies 09.12.2021. plkst. 10 olimpiādes vietnē edu.lu. 

Olimpiādes ilgums: 120 minūtes

Olimpiādes norise:

1. Dalībnieki, kuri olimpiādi pildīs izglītības iestādē - pieslēdzas olimpiādes vietnē edu.lu ar savu lietotājvārdu un paroli. Plkst. 10 Jums tiks ievadīta parole olimpiādes uzdevumu atvēršanai. 

2. Dalībnieki, kuri olimpiādi pildīs attālināti no mājām - pieslēdzas olimpiādes vietnē edu.lu ar savu lietotājvārdu un paroli; plkst. 10 Jums tiks atvērti uzdevumi. Olimpiādi Jūs pildīsiet ar pieslēgtu monitoringa rīku ProctorEdu. Uzsākšanas parole Jums nav jāievada, bet ir jāveic sava datora saderība un jāsagatavo personu apliecinošs dokuments. 

Visiem dalībniekiem (ņemot vērā mainīgo epidemioloģisko situāciju, ka olimpiādi var nākties pildīt no mājām)  ir jāiepazīstas ar monitoringa rīka vadlīnijām un jāveic sava mājas datora saderības pārbaude šeit: https://proctoredu.com/check

Vadlīnijas: 

https://docs.google.com/document/d/15HxZZJvT386ZUQzX-TAD4BDzVqa8epMqo3EkYkXX10g/preview#heading=h.gjdgxs

https://files.proctoring.online/rules/video-en/

Ja olimpiādi pildīsi no mājām, ievēro:

  • Obligāts tehniskais nodrošinājums: stacionārais vai portatīvais dators (netiek atbalstīta telefonu un planšetdatoru izmantošana), mikrofons, videokamera, stabils interneta pieslēgums. Atjauno vai lejuplādē jaunākās pārlūkprogrammas - Firefox, Microsoft Edge vai Google Chrome (neizmanto Safari pārlūkprogrammu)
  •  Pirms olimpiādes sagatavo valsts vai pašvaldības izsniegtu personu apliecinošu dokumentu ar fotogrāfiju;
  • Olimpiādes laikā dalībniekam jābūt ieslēgtai kamerai un mikrofonam;  jābūt atslēgtiem citiem monitoriem un cita veida ekrāniem; tiks veikts dalībnieka un tā lietotā datora darbvirsmas video un skaņas ieraksts un personu apliecinoša dokumenta vizuāla fiksācija; nedrīkst izmantot palīglīdzekļus, citas iekārtas (piem., mobilos telefonus), pārslēgt operētājsistēmas logus vai pārlūkprogrammas cilnes, atvērt citas programmas, pamest darba vietu un iziet no kameras redzes loka;
  • Ja izmanto Apple datoru, un sistēmas  pārbaudi kādā solī neizdodas veikt, izlasi vadlīnijās sniegtos ieteikumus un veic nepieciešamos iestatījumus.