1.uzd. 2., 4. jaut, 2.uzd. 2., 8., 9.jaut.

1.uzd. 2., 4. jaut, 2.uzd. 2., 8., 9.jaut.

Nosūtīja Samanta Pazņikova
Atbilžu skaits: 0

Labvakar!

Ir daži uzdevumu piemēri, kuros tika noņemti punkti, lai gan kļūdas varu apstrīdēt.

1. 1.uzdevumā 2.jautājumā tika noņemts punkts pat to, ka iezīmēju savu valodas līmeni B, bet pie pareizās atbildes rādās, ka man ir A grupa, lai gan tā nav, jo reģistrējos kā B.

2. 1.uzdevumā pie 4.jautājuma ir jāieraksta skola, kurā mācos, ja valodu apgūstu kā dzimto. Tā kā valodu mācos kā svešvalodu, tad neko pie atbildesnneierakstīju. Par to tika noņemts punkts. Uzskatu, ka šo gan vajadzētu izskatīt, tā kā skolēniem, kuri mācas latviešu skolās, tur nav ko ierakstīt.

3. 2.uzdevumā pie 2.jautājuma tika jautāts par to, kas visbiežēk pieminēts(nekur netika pieminēts, ka atbildes var būt divas). Nepareiza uzdevuma nosacījumu noformēšanas dēļ esmu zaudējusi puspunktu. Šo arī būtu jāizskata atkārtoti, jo uzdevuma nosacījumos būtu jābrīdina par to, ka var būt vairākas atbildes. 

4. 2.uzdevuma 8. un 9. jautājumos tika lūgts pabeigt frāzes. Video materiālā frāzes nebeidzās ar vienu vārdu, kā arī 9.jautājumā var skaidri redzēt, ka jāievada 3 vārdi, bet atbildē tika dots tikai viens vārds. Vien ieliekot "pareizās" atbildes, teikums pavisam neizklausās pareizs un loģisks, un nesakrīt ar tekstā pateikto.

Lūgums olimpiādes vērtētājiem izskatīt šos jautājumus atkārtoti, un pārskatīt punktus, kurus dalībnieki zaudēja nepareiza uzdevumu nosacījumu noformēšanas dēļ.

Palasot citas diskusijas, varu secināt, ka ne man vienai ir šāda nesaprašana par punktu piešķiršanu.


Ar cieņu,

Samanta