10. klase 5.19. uzdevums

10. klase 5.19. uzdevums

Nosūtīja Viola Ivanova
Atbilžu skaits: 8

Labdien, cienījamā žūrija. 5 uzdevumā 19. punktā ir jautājums par vitamīniem. Es atbildēju, ka vitamīnus cilvēks gan saņem ar uzturu, gan ražo organismā. Punktus es neguvu, jo atbildē ir rakstīts "tikai saņem ar uzturu". Bet es atradu tādu informāciju: (1. attēlā ir rakstīts par vitamīnu D). Grāmatas nosaukums: "Cilvēka anatomija, fizioloģija higiēna 9. klasei" (Arnolds Valtneris, Aina Visocka); lappuse: 95. lpp: "Dažus vitamīnus ražo cilvēka zarnu baktērijas." 93.lpp "Resnajā zarnā dzīvo daudz derīgu mikrobu, kas ražo dažus organismam nepieciešamus organismus". 96. lpp. "Saules staru ietekmē D vitamīns veidojas arī cilvēka ādā. Tāpēc mazi bērni ir regulāri jāapsauļo".

Lūdzu piešķirt man punktu.



Pielikums Screenshot_20211125-153137_Chrome.jpg
Pielikums Screenshot_20211125-153300_Chrome.jpg
Atbildot uz Viola Ivanova

Atbilde: 10. klase 5.19. uzdevums

Nosūtīja Jānis Liepiņš
Paldies par komentāru. Žūrija šo apspriedīs un varbūt arī mainīs vērtējumu.
Atbildot uz Viola Ivanova

Atbilde: 10. klase 5.19. uzdevums

Nosūtīja Toms Krasts
Labdien! Arī man šajā uzdevumā ir tāda pati problēma - atzīmēju, ka cilvēks vitamīnus gan uzņem ar pārtiku, gan sintezē pats, jo piemēram D vitamīns ir viens no vitamīniem, ko cilvēka organisms sintezē pats, taču atbilde tika ieskaitīta kā nepareiza. Lūdzu pārskatīt uzdevumu un vērtējumu.
Atbildot uz Viola Ivanova

Atbilde: 10. klase 5.19. uzdevums

Nosūtīja Agnese Kokina
Labdien. Mikrofloras sintezētie vitamīni gan nav mūsu ķermeņa sintezētie, bet taisnība ka niacīnu un nelielos daudzumos vitamīnu D mēs sintezējam paši, tomēr ši daudzumi nav pietiekoši un ir jāuzņem no apkārtējās vides papildus, kas ir klasiskā vitamīna definīcija. Tomēr ņemot vērā šos izņemuma gadījumus, tiks ieskaitītas abas atbildes