Atgādinājums par bioloģijas olimpiādi 25.novembrī

Atgādinājums par bioloģijas olimpiādi 25.novembrī

by Agnese Vovčenko -
Number of replies: 0

Labdien, bioloģijas valsts 44. olimpiādes  2. posma dalībniek!

Atgādinām, ka visiem reģistrētajiem dalībniekiem ir OBLIGĀTI jāveic izmēģinājuma tests un datora saderība ar monitoringa rīku:

1) Izmēģinājuma tests ir jāveic tikai ar mājas datortehniku (ja olimpiādi pildīs skolā, tad pieslēgšanās monitoringa rīkam nebūs vajadzīga - uzdevumu uzsākšanai tiks ievadīta parole);

2) Izmēģinājuma tests ir jāveic obligāti  visiem dalībniekiem,  ja, mainoties epidemioloģiskajai situācijai, nevar atrasties skolā klātienē un olimpiāde jāpilda mājās ar pieslēgtu monitoringa rīku. 


Informācija par bioloģijas olimpiādi:

Bioloģijas valsts 44.olimpiādes 2.posms norisināsies 2021.gada 25.novembrī plkst. 10 pārraudzītā tiešsaistē olimpiādes vietnē https://edu.lu.lv.

Olimpiādes ilgums: 150 minūtes

Palīglīdzekļi, kurus atļauts izmantot uzdevumu risināšanā: piezīmju lapas, rakstāmpiederumi, lineāls, kalkulators.

 Olimpiādes norise:

1.      Tie olimpiādes dalībnieki, kuri 25.novembrī piedalās klātienes mācību procesā, olimpiādi veic savā izglītības iestādē, pieslēdzoties edu.lu olimpiādes vietnei (olimpiādes novērotājs olimpiādes uzsākšanai ievadīs paroli);

2.   Tie olimpiādes dalībnieki, kuri 25.novembrī mācās attālināti vai atrodās karantīnā/pašizolācijā, olimpiādi pilda no mājām ar pieslēgtu monitoringa rīku Examus (olimpiādes parole nav jāievada, bet, lai uzsāktu olimpiādi, ir jāveic monitoringa sistēmas pārbaude un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments).

 

SVARĪGA INFORMĀCIJA VISIEM DALĪBNIEKIEM

Neatkarīgi no tā, kā dalībniekam šobrīd ir plānots piedalīties olimpiādē (skolā vai mājās), OBLIGĀTA prasība visiem reģistrētajiem dalībniekiem ir veikt Bioloģijas olimpiādes izmēģinājuma testu un pārbaudīt sava datora saderību. Epidemioloģiskā situācija līdz olimpiādes norisei var mainīties ikkatrā izglītības iestādē un klasē, tāpēc ir svarīgi, ka esi sagatavojies olimpiādi veikt arī no mājām.

Kā sagatavoties, lai olimpiādi varētu veikt no mājām ar pieslēgtu monitoringa rīku Examus?

OBLIGĀTI izlasi un ievēro  Examus monitoringa instrukciju un OBLIGĀTI iepazīsties ar biežākajām problēmsituācijām, ko vari novērst (skat. pievienoto instrukciju un problēmas pielikumā)

1.      Obligāts tehniskais nodrošinājums: stacionārais vai portatīvais dators (netiek atbalstīta telefonu un planšetdatoru izmantošana), mikrofons, videokamera, stabils interneta pieslēgums;

2.       Pirms olimpiādes sagatavo valsts vai pašvaldības izsniegtu personu apliecinošu dokumentu ar fotogrāfiju;

3.      Olimpiādes laikā dalībniekam jābūt ieslēgtai kamerai un mikrofonam;  jābūt atslēgtiem citiem monitoriem un cita veida ekrāniem; tiks veikts dalībnieka un tā lietotā datora darbvirsmas video un skaņas ieraksts un personu apliecinoša dokumenta vizuāla fiksācija; nedrīkst izmantot palīglīdzekļus, citas iekārtas (piem., mobilos telefonus), pārslēgt operētājsistēmas logus vai pārlūkprogrammas cilnes, atvērt citas programmas, pamest darba vietu un iziet no kameras redzes loka.

4.        Pirms olimpiādes pārbaudi savu datora saderību ar Examus šeit: https://examus.com/syscheck

5.      Ja esi veiksmīgi veicis datora saderību un izmēģinājuma testu ar konkrētu datoru, izmanto šo pašu datoru arī olimpiādes uzdevumu pildīšanai.

Izmēģinājuma tests:

Lai olimpiādes dalībnieki varētu izmēģināt Examus rīka un sava datora saderību, kā arī izvairītos no iespējamām problēmām olimpiādes norises dienā, no 2021.gada 17.novembra  līdz 2021. gada 23.novembra plkst.8:00 olimpiādes vietnē “Bioloģijas valsts 44.olimpiāde” dalībniekiem būs pieejams “Bioloģijas olimpiādes izmēģinājuma tests”, kurš jāveic OBLIGĀTI.  

Izmēģinājuma testa norise:

2.      Sagatavo personu apliecinošu dokumentu (ar fotogrāfiju);

3.      Ielogojies edu.lu vietnē ar savu individuālo lietotājvārdu un paroli;

4.      Sadaļā “Mani kursi” izvēlies - “Bioloģijas valsts 44.olimpiāde”;

5.     Klikšķini uz saiti “Bioloģijas valsts olimpiādes izmēģinājuma tests“.

·         veic monitoringa rīka Examus pārbaudi

·         Pēc tam atbildi uz  visiem testa jautājumiem (svarīgi ir veikt arī testu, ne tikai pārbaudīt datora saderību)

·         nospied “iesniegt atbildi”, nospied “finish exam”.

6.Pēc izmēģinājuma testa  klikšķini uz  saiti “Aptauja par izmēģinājuma testu” un sniedz savu atgriezenisko saiti par izmēģinājuma testa problēmām, ja tādas radās.

Aptaujas dati olimpiādes organizatoriem ļaus identificēt un apkopot problēmas, lai izvairītos no tām olimpiādes norises dienā!


! Atceries, ka veicot visus iepriekšminētos  soļus, Tu būsi sagatavojies un Bioloģijas valsts 44.olimpiādes uzdevumus varēsi veikt sekmīgi arī no mājām.