2. uzdevums 8. jaut., 14. jaut., 17. jaut., 21. jaut., 24. jaut,

2. uzdevums 8. jaut., 14. jaut., 17. jaut., 21. jaut., 24. jaut,

by Letīcija Gūte -
Number of replies: 3

Labdien!

Pirmkārt, vēlējos pajautāt, kur ir iespējams apskatīt pārskatu klausīšanās daļai jeb 1. uzd, jo saiti uz to nekur nevaru atrast?

1) 8. jaut. pareizā atbilde ir "on condition that you pay", bet forma "on the condition" arī ir pareiza (https://www.merriam-webster.com/dictionary/on%20%28the%29%20condition%20that) pievienoju vārdnīcas piemēru

2) 14. jaut. pareizā atbilde ir "no account can you", bet dotais teikums ir formulēts kā "You are not allowed to cheat in the exam", tādēļ vai nebūtu, lūdzu, iespējams arī ieskaitīt atbildi "no account are you allowed to". Teikuma nozīme nemainās un ir precīzāk dotajam teikumam pārformulēts.

3) 17. jaut pareizā atbilde ir "are very grateful for all", bet atbilde "are very grateful for" arī ir pareiza, jo "all" nemaina teikuma domu, itīpaši, ja uzdevumā uzsvars ir uz gramatiskajām struktūrām.

4) 21. jaut. pareizā atbilde ir "see the point in doing that", bet parasti gramatikā pēc "point" lieto "of", ja tiek runāts par darbību un ja seko darbības vārds, kā arī šoreiz ir (seko "to do"), tādēļ vai varētu, lūdzu, ieskaitīt "see the point of doing that".

5) 24. jaut. pareizā atbilde ir "wish I hadn't gone to", bet vai varētu, lūdzu, ieskaitīt "wish I had not gone to". Paplašinātā forma ir tas pats, kas saīsinātā.

Letīcija Gūte

In reply to Letīcija Gūte

Atbilde: 2. uzdevums 8. jaut., 14. jaut., 17. jaut., 21. jaut., 24. jaut,

by Oskars Saulītis -
Vairākos jautājumos atbildēju tāpat un piekrītu.