2. daļas jautājumi 7., 8., 9., 10., 11., 14., 15., 17., 18., 19., 21.

2. daļas jautājumi 7., 8., 9., 10., 11., 14., 15., 17., 18., 19., 21.

Nosūtīja Marija Smirnova
Atbilžu skaits: 3
Labdien,
Lūdzu apskatīt manas atbildes sekojošos uzdevumos vēlreiz, jo uzskatu, ka tās var būt ieskaitītas kā pareizas.

Jaut. 7. norādītā pareizā atbilde ir “differ in our approaches”, mana atbilde bija “differ in the approaches”. Manuprāt, šajā teikumā var lietot arī “the” vārda "our" vietā, jo tas nemaina teikuma nozīmi (uzdevumā prasītais ir izpildīts).

Jaut. 8. norādītā pareizā atbilde ir “on condition that you pay”, es atbildēju “on the condition that you pay”. Es uzskatu, ka tas, ka biju lietojusi "the" pirms "condition" nav kļūda.

Jaut. 9. norādītā pareizā atbilde ir “a lot of concern”, es biju atbildējusi “a growing concern”. Es domāju, ka mana atbilde tomēr var būt ieskaitīta, jo uzdevuma tika prasīts uzrakstīt līdzīgu pēc nozīmes "a similar meaning" teikumu , nevis identitusku "same" un mana zveidotā teikuma nozīme ir līdzīga.

Jaut. 10. norādītā pareizā atbilde ir “some concern about”, mana atbilde bija quite a big concern about”. Manuprāt, abas frāzes "some" un "quite a big" saglabā vajadzīgo dotā teikuma nozīmi, tātad arī mans variants var būt ieskaitīts.

Jaut. 11. norādītā pareizā atbilde ir “no circumstances should you”, taču es atbildēju any circumstances do not. Es uzskatu, ka mans pārveidojums arī ir pareiz, jo esmu izpildījusi uzdevuma nosacījumus pārveidot teikumu, izmantojot norādīto vārdu, lai teikumiem būtu līdzīga nozīme.

Jaut. 14. norādītā pareizā atbilde ir “no account can you”, es biju atbildējusi “no account you are allowed to. Es biju pārveidojusi teikumu, izmantojot citus vārdus un frāzi, bet arī biju saglabāju tā nozīmi un uzskatu, ka mans variants ir vēl viens no iespējamajiem.

Jaut. 15. norādītā pareizā atbilde ir “Despite all her problems”, mana atbilde bija Despite having lots of problems. Manuprāt, mana atbilde var tikt ieskaitīta, jo ir gramatiski un arī nozīmes saglabāšanas ziņā pareiza.

Jaut. 17. norādītā pareizā atbilde ir “are very grateful for all”, es uzrakstīju atbildi are grateful for. Es uzskatu, ka tas, ka nebiju ielikusi iekšā vārdus "very" un "all" nav ietekmējis teikuma nozīmi un punkts var būt piešķirts.

Jaut. 18. norādītā pareizā atbilde ir “knows the reason for”, mana atbilde bija “is able to reason”. Manis uzrakstītā teikuma nozīme, kur lietoju " (to) reason" kā darbības vārdu, sakrīt ar piedavātā atbildēs teikuma nozīmi, tātad domāju, ka manai atbildei tomēr ir jābūt pareizai.

Jaut. 19. norādītā pareizā atbilde ir “recommended that you visit”, neskatoties uz to, es uzkatu, ka manu atbildi “recommended to visit” nevar vertēt kā nepareizi rakstīto un par to būtu jāpiešķir punkts, jo es biju biju uzrakstījusi to gramatiski pareizi, kā arī esmu ievērojusi visus uzdevuma nosacījumus.

Jaut. 21. norādītā pareizā atbilde ir “see the point in doing that”, es uzrakstīju atbildi “see any point in doing this”. Man liekas, ka arī mana atbilde ir pareiza, jo biju lietojusi "any" and "this" in order to put an emphasis on person's not being able to see   /anything/    good in the idea    /exactly this idea/    offered to them un arī biju saglabājusi teikuma nozīmi /similar meaning/.

Paldies,
Marija Smirnova
Atbildot uz Marija Smirnova

Atbilde: 2. daļas jautājumi 7., 8., 9., 10., 11., 14., 15., 17., 18., 19., 21.

Nosūtīja Elizabete Arsentjeva
Iespējams, ka 9. jautājumā tā varētu būt kļūda, jo Jūsu piedāvātie varianti liek domāt par progresīvu satraukumu, taču tekstā ir norādīts ''a lot'', kas jau ir stabils raksturojums tam, kāds ir satraukuma līmenis. Protams, gan atbalstu variantu, ka ieskaita, jo doma ir līdzīga.
14. Man bija tāds pats un, manuprāt, doma ir pārāk līdzīga, lai to neieskaitītu.
Atbildot uz Marija Smirnova

Atbilde: 2. daļas jautājumi 7., 8., 9., 10., 11., 14., 15., 17., 18., 19., 21.

Nosūtīja Nauris Prikšāns
Piekrītu. Papildinot par 18. jautājumu – atbilde "is able to reason" varētu būt pat precīzāka nozīmes pārnese, jo dotais teikums apgalvo, ka neviens nezina, kas ir pati problēma, bet piedāvātā atbilde apgalvo, ka tieši problēmas cēlonis ir nezināms. Manuprāt, Marijas piedāvātā nespēja problēmu izsecināt ir pēc nozīmes tuvāka problēmas nezināšanai nekā organizatoru piedāvātā problēmas cēloņa nezināšana. Būtu jāieskaita abas atbildes.