2. daļas jaut. 8; jaut. 10; jaut. 14; jaut. 15; jaut. 19; jaut. 24

2. daļas jaut. 8; jaut. 10; jaut. 14; jaut. 15; jaut. 19; jaut. 24

Nosūtīja Līva Krēgere
Atbilžu skaits: 5

Sveicināt!

Jaut. 8 norādītā pareizā atbilde ir “on condition that you pay”, es atbildēju “only on the condition that you pay”. Uzskatu, ka man pienākas punkts, jo vārdi “only” un “the” nemaina būtību, ka esmu izpildījusi uzdevuma nosacījumus pārveidot teikumu, izmantojot norādīto vārdu, lai teikumiem būtu līdzīga nozīme.

Jaut. 10 norādītā pareizā atbilde ir “some concern about”, es atbildēju “quite concern about”. Uzskatu, ka man pienākas punkts, jo dotajā teikumā bija dots vārds quite, kas arī sader pārveidojot teikumu ar norādīto vārdu pēc uzdevuma noteikumiem, ko esmu izdarījusi.

Jaut. 14 norādīta pareizā atbilde ir “no account can you”, es atbildēju “no account are you allowed”. Uzskatu, ka man pienākas punkts, jo doto vārdu esmu izmantojusi pareizi, spriežot pēc atbildes, bet pēc tā esmu izmantojusi citu gramatisku kontrukciju, kas sniedz teikumā tādu pašu domu, kā tā konstrukcija, kas izmantota atbildē.

Jaut. 15 norādītā pareizā atbilde ir “Despite all her problems”, es atbildēju “Despite having lots of problems”. Uzskatu, ka man pienākas punkts, jo doto vārdu esmu izmantojusi pareizi, tikai atšķirībā no atbildes, izmantoju vairāk no dotā teikuma.

Jaut. 19 norādītā pareizā atbilde ir “ recommended that you visit”, es atbildēju “recommended to visit”. Uzskatu, ka man pienākas punkts, jo arī manis sniegtā atbilde ir atbilstoša domai, ko sniedz norādītā pareizā atbilde.

Jaut. 24 norādītā pareizā atbilde ir “wish I hadn’t gone to”, es atbildēju “wish I hadn’t gone to”. Uzskatu, ka man pienākas punkts, jo esmu atbildējusi precīzi tāpat, kā atbildē.

Paldies!

Līva Krēgere, CVĢ

Atbildot uz Līva Krēgere

Atbilde: 2. daļas jaut. 8; jaut. 10; jaut. 14; jaut. 15; jaut. 19; jaut. 24

Nosūtīja Nestors Starostins
Piekrītu!
Jaut. 14 piedāvāju ieskaitīt arī "no account should you", jo arī šādā formā, spriežot, piemēram, pēc www.oxfordlearnersdictionaries.com pieejamiem lietošanas piemēriem, nozīme ir tāda pati.
Atbildot uz Līva Krēgere

Atbilde: 2. daļas jaut. 8; jaut. 10; jaut. 14; jaut. 15; jaut. 19; jaut. 24

Nosūtīja Jasmīna Lapa
Piekrītu visiem šiem ieteikumiem, izņemot par 8. jautājumu, jo, kā jau Agnese Ēlerte jau ir minējusi šajā diskusijā, atbildē varēja būt no 3 līdz 6 vārdiem, kā arī par 14. jautājumu, kurā atbilde "no account are you allowed" bez "to" šīs frāzes beigās neizklausās stilistiski pareizi, tādēļ tā vietā derētu ieskaitīt "no account are you allowed to".

Vēl vēlos minēt, ka 10. jautājumā, manuprāt, vajadzētu ieskaitīt arī atbildi "quite the concern about". Domāju, ka "the" šajā frāzē uzlabo teikuma labskanīgumu.

Jāmin arī, ka 24. jautājumā atbilde "wish I had not gone to" ir identiska pareizajai "wish I hadn't gone to", bet bez saīsinātās formas, tāpēc arī to vajadzētu ieskaitīt.
Atbildot uz Līva Krēgere

Atbilde: 2. daļas jaut. 8; jaut. 10; jaut. 14; jaut. 15; jaut. 19; jaut. 24

Nosūtīja Elizabete Arsentjeva
Pievienojos 15. un 19. jautājuma atbilžu apstrīdēšanai. Manuprāt, ir aplami dot tikai vienu pareizu variantu, lai gan ir iespēja izdomāt idejiski līdzīgus. Ja ir bijis mērķis no skolēna gūt konkrēto teikumu, kurš skaitās 'pareizs', tad ir nepieciešamība pēc lielākas precizitātes! Tomēr šī ir olimpiāde un viens no tās mērķiem ir pārbaudīt skolēna leksiku un paplašinātās zināšanas; ir spēja domu izklāstīt citādos vārdos, taču tā tiek uzskatīta par kļūdu..
Atbildot uz Līva Krēgere

Atbilde: 2. daļas jaut. 8; jaut. 10; jaut. 14; jaut. 15; jaut. 19; jaut. 24

Nosūtīja Dana Moskadiņa
Pievienojos 15. un 24.jautājuma atbilžu apstrīdēšanai. 24.jautājumā man ir tāda paša problēma. 15.jautājumā mana atbilde ir identiska, un jau minēta vietnē https://www.oxfordlearnersdictionaries.com ir piemērs, kur pēc 'despite' ir izmantots darbības vārds ar galotni -ing.