12. klase 2.; 21. un 29. jautājums

12. klase 2.; 21. un 29. jautājums

Nosūtīja Toms Pulle
Atbilžu skaits: 5

2. jautājums. Manuprāt, K savienojums varētu būt arī HClO, jo, pirmkārt, tā rodas ClO2 disproporcionējot aukstā ūdenī, otrkārt, tā nav stipra skābe, treškārt, tās sāļus izmanto dezinfekcijai.  

21. jautājums. Dzelzs jonus norādīju, kā Fe+2 un Fe+3, kaut arī pareizās atbildes ir norādītas Fe2+ un Fe3+ attiecīgi. Vai varētu lūdzu ieskaitīt arī manis piedāvāto variantu, jo šāds pieraksta veids, lai arī retāk, bet arī tiek izmantots literatūrā?

29. jautājums. Tika pareizi atšifrēta gan viela C, gan viela D, tikai norādīju, ka C = 34 un D = 1, kaut arī pareizās atbildes ir C = 1  un D = 34. Vai varētu lūdzu ieskaitīt vismaz daļējus punktus par manis piedāvāto atbildi?


Paldies, ar cieņu 

Toms Pulle

Atbildot uz Toms Pulle

Atbilde: 12. klase 2.; 21. un 29. jautājums

Nosūtīja Džonatans Miks Melgalvis
HClO2 kā ClO2 reakcijas ar ūdeni produkts norādīts tādā literatūrā kā, piemēram, Jansona un Bergmaņa "Ķīmijas rokasgrāmatā skolēniem" 273. lpp, līdz ar to piekrītu, ka, manuprāt, par tādu atbildi būtu atbilstošs vismaz daļējs punktu skaits.
Atbildot uz Toms Pulle

Atbilde: 12. klase 2.; 21. un 29. jautājums

Nosūtīja Aija Monika Vainiņa
Labdien!
Pilnīgi piekrītu visiem labojumiem, domāju atbildes vismaz daļēji jāieskaita.

Kā arī man 21. jautājumā ir pieļauta tā pati kļūda- skaidrs, ka nav norādīts prasītais - lādiņš. Tomēr domāju, par Fe+2 un Fe+3 jāpiešķir daļēji punkti - jo ir izdomāta pareizā oksidēšanās pakāpe un tā norādīta atbilstošajā vietā, balstoties uz aprakstītajām ķīmiskajām īpašībām.

Ar cieņu
Aija Monika Vainiņa