9.klase 1. jautajums b,e 3.jautajums b 5.jautajums c

9.klase 1. jautajums b,e 3.jautajums b 5.jautajums c

Nosūtīja Nikita Travins
Atbilžu skaits: 1

Par jaut 1B Vilciena ātrums nemainas pilseta,tas nozīme ka vilciena ātrums pilsetā bus lielaks neka mašinam, jo mašinas pilsetā brauc lēnāk.4,5,6 grafika ir attelots ka visi sak bremzet pēc 225 km no Rīgas (sakas pilseta) .Posma no 225-230 km no Rīgas visatrakais ātrums ir 4. grafika.Secinam ja 4.grafikā pilsetā ir atrums lielaks neka citiem tas ir VILCIENS (4 grafika attelots vilcina veiktais celš)

Par jaut 1E . Grafikā varam redzet ka no Rīga līdz Daugavpilij ir 230 km. Laiks kad vini satiksies= ceļš/kopejo ātrumu =230/68.31=230=0.771(h). Attalums no Rīgas tā laikā ir vilciena ātrums*laiks līdz satikšanas=68.31*0.771=52.67.(helihopters bus tieši virs vilciena 52.67km no Rīgas).

Par jaut. 3B Pirmkart jautajums ir nepilnigs ,jo nav teikts kura ceļa posmā Pieņemsim ka runa iet par to ko mes apskatijam iepriekšaja punkta (ceļa posma no Rigas stacijas līdz Dienvidu tiltim) . Šaja ceļa posma atrums nevienmerigi (sakumā lēnak pec tam ātrak) pieaug.Jo par vienu un to pašu laiku attalums no punkta līdz punktam ir lielaks un lielaks. Secinam ka tam atbilst B grafiks (B grafiks atbilst vilciena kustibai ).

Par jaut. 5C Jo lielaks spiediens,jo lielaks blīvums (Ja zinu ka tas ir par gāzem)(Bet 7.jautajuma ir grafiks kur ir redzams ka blīvums pieaug, palielinoties dziļumam). Secinot no 7.grafika - blīvums pieaug, palielinoties dziļumam. Ja blivums pieaug, pieaug arhimeda spēks. Secinam ka Arhimeda spēks pieaug, palielinoties dziļumam.(Arhimeda spēks pieaug, palielinoties dziļumam)

Atbildot uz Nikita Travins

Atbilde: 9.klase 1. jautajums b,e 3.jautajums b 5.jautajums c

Nosūtīja Jānis Cīmurs

Paldies par komentāriem.

1B Atbildēts https://skolas.lu.lv/mod/forum/discuss.php?d=1766

1E Paplašinātas kļūdu robežas, jo rezultāts saistās ar vērtību nolasīšanu no grafika

3B Ja vilciena ātrums punktā S ir 0, tad S(x) grafikam šajā punktā jābūt vertikālam (objekta koordināte nevar izmainīties, ja v=0). Tā kā neeksistē neviens pareizs grafiks, kas aprakstītu visu kustību un kuram būtu minētā īpašība, tad visi grafiki ir vienlīdz pareizi un nepareizi. Tā kā sistēma nav iespējams ievadīt, ka jebkura atbilde ir pareiza, tad šis jautājums tiek anulēts no vērtēšanas.

5C Atbildēts https://skolas.lu.lv/mod/forum/discuss.php?d=1774