Apkopojums

Apkopojums

Nosūtīja Laima Kampa
Atbilžu skaits: 2


Sveiki!

Atvainojos par traucējumu, bet esmu vīlusies, ka olimpiādes apkopojumā netika izskatīti visi jautājumi, turklāt īpaši apspriestā atbilde par Billes kristāmo vārdu, kurš grāmatā minēts kā "Dzidra", nav atzīta par pareizu. Esmu neizpratnē, kāpēc vispār atbildēts uz jautājumiem par olimpiādes saturu, bet paskaidrojums nav sniegts par neskaidrajām atbildēm. Ļoti liels lūgums tomēr vēlreiz izvērtēt atbildes.
Paldies jau iepriekš!
Ar cieņu
Laima Kampa

Atbildot uz Laima Kampa

Atbilde: Apkopojums

Nosūtīja Laura Dičeva

Sveicināti,

pievienojos viedoklim, īpaši, par Dzidru. Sķiet, ka šī jautājuma pareizā atbilde ir visgaidītākās izmaiņas šajā olimpiādē no visiem dalībniekiem.

Kāpēc 24. jautājumā bija nepieciešams anulēt pilnīgi visu uzdevumu? Varēja tad anulēt tikai to atbildes daļu, kur dalībnieki nevarēja saprast, kāpēc atšķiras vārdi satīra un sarkasms. Manuprāt, šī kļūda neietekmēja pārējo trīs uzdevuma piemēru izpildi, jo atbilstošajos laukumos bija jāievieto vārdi, kuru skaidrojumi bija pareizi un tur nederēja ne vārds satīra, ne sarkasms.

Cieņā,

Laura Dičeva

Atbildot uz Laura Dičeva

Atbilde: Apkopojums

Nosūtīja Emīls Rūdolfs Bērtiņš

Labrīt!

Arī nesaprotu, kāpēc 16. uzdevumā Vizma, kas ir filmas"Bille" veidotāju izdomājums, ir pareizā atbilde, nevis Dzidra, kā par savu kristāmvārdu Vizma Belševica pati rakstījusi romānā "Bille". Tā kā šī romāna autore izvēlējusies lietot vārdu Dzidra, būtu pareizi ieskaitīt Dzidru kā pareizo atbildi.

Ar cieņu,

Emīls Rūdolfs Bērtiņš