Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Agnese Kokina
Atbilžu skaits: 21

Labdien,

uzklausīsim un mēģināsim atbildēt uz visiem jautājumiem, kas jums radušies saistībā ar jautājumiem.


Atbildot uz Agnese Kokina

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Agnese Kokina
Ja kāds ir pamanījis punktu atšķirību ar to, kas bija tūlīt pēc beigšanas, tas ir tādēļ, ka tika izlabota kļūda atbilžu kodējumā par sudraba sulfīdu.
Atbildot uz Agnese Kokina

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Huberts Zimackis

Labdien!

Kāpēc 15. uzdevumā, trešajā jautājumā kā pareizā atbilde tiek norādīta "paliek saldāki", ja aktīvi notiek FOTOSINTĒZE - tātad aktīva vielmaiņa, tātad tomātiem būtu jāpaliek skābākiem, jo lapas ir SAULES APSPĪDĒTAS.

Atbildot uz Huberts Zimackis

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Agnese Kokina

Sveiki.


Fotosintēzes produkts ir cukuri, kas tiek noglabāti gatavajos augļos. Ja lapās notiek aktīva fotosintēze, pilnīgi iespējams, ka šajās šūnās būs vairāk vielmaiņas reakciju, bet jautājums bija par tomātu augļiem.

Atbildot uz Agnese Kokina

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Huberts Zimackis

Labdien,

Kāpēc 19. jautājumā mana atbilde tika ieskaitīta kā nepareiza, ja tērauda siltumvadība ir 0,1, sekojoši, pēc dotās formulas kā rezultātam ir jāsanāk 330 + 0,1 * 20/ 1 + 0.1 ir 329, tātad savādākai ir jābūt arī nākamajai atbildei.

Atbildot uz Agnese Kokina

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Agnese Celma

Labvakar,

Kādēļ 8. jautājumā kā pareizā atbilde norādīts, ka E vitamīna visticamāk, visvairāk būs tieši grauda endospermā, ja zināms ka viens no galvenajiem E vitamīna avotiem ir augu eļļas, no kurām ar E vitamīnu vispiesātinātākā ir tieši kviešu dīgļu eļļa.

Atbildot uz Agnese Celma

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Ilmārs Štolcers

Neesmu pārliecināts, bet endosperma veido 84% no grauda masas pret dīgļa 3%. Līdz ar to daudzums ir viennozīmīgi lielāks.

Atbildot uz Ilmārs Štolcers

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Agnese Celma

Piekrītu, tomēr vai, pieņemot, ka endoderma satur vairāk E vitamīna nekā grauda dīglis, loģiskāk nebūtu šo būtisko E vitamīna avotu iegūt no visa grauda kopumā? Taču to (kviešu dīgļu eļļu) nez kāpēc iegūst tieši no dīgļiem, kas veido tikai 2,5% no grauda kopējā svara. Turklāt kviešu dīgļu eļļai raksturīga augsta E vitamīna koncentrācija (ap 255 mg / 100 g).

Atbildot uz Agnese Celma

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Agnese Kokina

Sveiki, eļļu iegūst no dīgstiem - izdiedzētiem graudiem - kad barības no vielas no endospermas jau ir migrējušas uz jauno augu. No grauda dīglīša būtu ļoti grūti kaut ko izspiest. Bet mēs padomāsim par Jūsu izvirzīto argumentu.

Atbildot uz Agnese Kokina

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Kristaps Āboliņš

1. jautājumā nebija norādīta aptuvenā pī vērtība, bija pierakstīts, ka atbilde jānoapaļo līdz desmitdaļām, tāpēc pī vietā izmantoju 3,1 , tādēļ atbilde netika ieskaitīta. Lūgums pārskatīt šo jautājumu. 

Atbildot uz Kristaps Āboliņš

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Agnese Kokina

Sveiki, pašlaik tiek ieskaitītas vērtības, ko varēja iegūt kā pī izmantojot 3, 3,1, 3,14 un pi funkciju uz kalkulatora. 


Atbildot uz Agnese Kokina

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Agnese Celma

Labvakar, 

Pārskatot uzdevumu rezultātus radās neskaidrības par 4. jautājumu. Uzdevumā prasīts:

"Izvēlies, kurš cukurs ir visvairāk sastopams kviešu miltos!" 

Tomēr vai ciete ir cukurs? Zināms, ka ogļhidrāti iedalās monosaharīdos, disaharīdos un polisaharīdos. Monosaharīdus un disaharīdus ikdienā bieži sauc par cukuriem, tomēr ciete, kas norādīta kā pareizā atbilde, tiek klasificēta kā polisaharīds. Tādad tā nav cukurs! 

Tomēr jautājumā prasīts norādīt miltos esošo cukuru. 

Attiecīgi spriežot ciete nevar būt pareizā atbilde uz šajā gadījumā uzstādīto jautājumu. 

Arī pārējie piedāvātie atbilžu varianti neatbilst uzdevuma prasībām, jo nedz laktozes, nedz fruktozes, nedz arī saharozes miltu saturā nav. 

Attiecīgi, neviena atbilde šajā jautājumā nav pareiza. 

Lūgums pārskatīt šo jautājumu! 

Atbildot uz Agnese Kokina

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Guoyongyan Shi

Labdien,

Gribu uzzināt, uzdevums saistībā ar picu cepšanu ar metālu plānu. Pareizā atbilde bija 302 C, taču 5% kļūdu ir pieļaujams, vai 301C netiek ieskaitīts?

Atbildot uz Guoyongyan Shi

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Guoyongyan Shi

Un vēl 1.jautājuma, saistībā ar sistēmas kļūmi, sākumā lapa "nokārās" un pārlādēju lapu, tādēļ laikam atbilžu variantā ir atstājis veco nepareizo atbildi, taču aprēķinu lapā pēc aprēķiniem man ir norādīts pareizā atbilde. Lūgums pārskatīt manu melnrakstu.

Atbildot uz Guoyongyan Shi

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Guoyongyan Shi

Un vēl 1.jautājuma, saistībā ar sistēmas kļūmi, sākumā lapa "nokārās" un pārlādēju lapu, tādēļ laikam atbilžu variantā ir atstājis veco nepareizo atbildi, taču aprēķinu lapā pēc aprēķiniem man ir norādīts pareizā atbilde. Lūgums pārskatīt manu melnrakstu.

Atbildot uz Guoyongyan Shi

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Agnese Kokina

Šajā jautājumā atbilde iegūstama ievietojot skaitļus formulā un noapaļojot rezultātu (330+ 2)/1,1. Tā kā tas nav daudzpakāpju aprēķins, kļūdīties piecu procentu robežās, ja vien nerēķina galvā, nav iespējams.

Atbildot uz Agnese Kokina

Atbilde: Jautājumi un komentāri par jautājumu saturu un atbildēm

Nosūtīja Ilmārs Štolcers
1.uzdevumā par picu laukumu, kas iegūstams par 1 eur, šķiet, sākotnēji vajadzēja noapaļot līdz 2 cipariem aiz komata, taču tagad atbilde ir ar vienu ciparu aiz komata. Nevaru saprast, kur pazuduši punkti.