7.jautājums

7.jautājums

Nosūtīja Iveta Anda Munda
Atbilžu skaits: 4

Labdien!

Vai par atbildi "Nacionālais okupācijas muzejs" nevarētu piešķirt 0.5p? Lai gan atbilde ir neprecīza, objekts ir pareizais.

Cik man zināms, par "Okupācijas muzejs" tika piešķirti 0.5p.

Atbildot uz Iveta Anda Munda

Atbilde: 7.jautājums

Nosūtīja Linards Sadovskis

Domāju, ka tas nebūs iespējams, jo Nacionālā okupācijas muzeja Latvijā neeksistē. 

Pielikums D3E421F3-1661-47C8-A288-FA665E61FED3.png
Atbildot uz Linards Sadovskis

Atbilde: 7.jautājums

Nosūtīja Džonatans Miks Melgalvis

Okupācijas muzejs arī neeksistē, eksistē Latvijas Okupācijas muzejs, bet par atbildi "Okupācijas muzejs" ieskaitīts puspunkts. Ja uzdevuma sastādītāji ir domājuši 0,5 p par muzeja atpazīšanu un 0,5 p par pilnā nosaukuma zināšanu, tad, domāju, par atbildi "Nacionālais okupācijas muzejs" arī pienāktos puspunkts.

Atbildot uz Džonatans Miks Melgalvis

Atbilde: 7.jautājums

Nosūtīja Emīls Rūdolfs Bērtiņš

Latvijas okupācijas muzejs nekur netiek pieminēts kā "Nacionālais okupācijas muzejs". Šāda atbilde, manuprāt, ir uzskatāma par kļūdu. Ir saprotams, ka puspunktu piešķir par atbildi "Okupācijas muzejs", jo šī atbilde ir pareiza, tikai nepilnīga, bet atbilde "Nacionālais okupācijas muzejs" ir aplama, jo nav tāda "Nacionālā okupācijas muzeja", nosaukumā vārds "nacionālais" šo atbildi uzreiz padara par nepareizu.

Atbildot uz Iveta Anda Munda

Atbilde: 7.jautājums

Nosūtīja Anete Ķempele

Kā ir ar uzrakstītu atbildi "Latvijas Republikas okupācijas muzejs"? Par to vispār nesaņēmu punktus, kaut gan tā rakstīju, jo pievērsu uzmanību, ka vēlams rakstīt muzeja pilno nosaukumu. Manuprāt, "Latvijas Republika'' ir sinonīms  vārdam "Latvija".

Saprotu, kādēļ ir tik daudz jautājumu par uzdevumu atbildēm, jo, iejūtoties programmētāja lomā, saprotu, ka olimpiādi būtu jāveido daudz ilgāk, ja pie dažiem jautājumiem nāktos pielikt klāt 5 iespējamās atbildes, piemēram. :)

Ceru, ka tiks izlabots manuāli ne tikai domraksts, bet arī 1. daļas atbildes.

Paldies!