Kad Bille tiek kristīta, viņa vēlas, lai viņas vārds būtu DZIDRA (grāmatā), bet ekranizējumā -VIZMA. Tā kā vajadzēja precīzēt.
Jā, es arī esmu šokā, jo grāmatā teikts, ka Dzidra. Manuprāt, atbilde nav korekta. Tad vajadzēja uzdevuma noteikumos precizēt, ka jāņem vērā ekranizējums, bet nekas tāds nav rakstīts. Uzskatu, ka jāpiešķir punkts, ja atbildē ierakstīts Dzidra.
Es arī esmu vīlusies par to, ka netiek ieskaitīta atbilde “Dzidra”. Nevienā vietā netiek minēts, ka tiek runāts par ekranizējumu, jo visi jautājumi pārsvarā bija par romānu. Uzskatu, ka visiem, kuri iesniedza atbildi “Dzidra”, atbilde būtu jāieskaita.
Es pilnīgi piekrītu. Nebija precizēts avots, no kura būtu jāņem vārds. Esmu par to, ka būtu jāieskaita arī vārds Dzidra.
Svecināti,
olimpiādes tēma novada posmam ir tieši grāmatu triloģija, nevis ekranizējums. Nav pat īsti korekti ieskaitīt vārdu Vizma. Pareizā atbilde būtu tikai Dzidra.
Pilnīgi piekrītu!
Piekrītu. Grāmatā skaidri un gaiši rakstīts Dzidra!
Manuprāt, atbilde "Dzidra" pat būtu pareizāka, jo ne Bille, ne Vizma Belševica nevēlējās sev vārdu "Vizma", tā ir tikai filmas veidotāju interpretācija.