51.uzdevums

51.uzdevums

Nosūtīja Andris Sarksņa
Atbilžu skaits: 5

Varētu pārskatīt 51.uzveduva attēlu, jo arī tur viņš ņem automātiski un nav ieskaitītas atbildes.

Atbildot uz Andris Sarksņa

Atbilde: 51.uzdevums

Nosūtīja Emīls Rūdolfs Bērtiņš
Man arī 51. uzdevumā viss nav pareizi saskaitīts. Uz manis pareizi atzīmētā laukuma par savannām un skrajmežiem virsū stāv dzeltenais labojums ar tādu pašu tekstu - savannas un skrajmeži, kā rezultātā mana pareizā atbilde netiek ieskaitīta. Tāpēc aicinu pārskatīt šo uzdevumu.
Atbildot uz Emīls Rūdolfs Bērtiņš

Atbilde: 51.uzdevums

Nosūtīja Uldis Klepers

Diemžēl neesat korekti izpildījuši uzdevumu, kas prasīja dabas zonas/biomas nosaukuma marķējumu skaidri ievilkt atbilstošajā zonā (centrā vai kaut kur vidusdaļā). Šaubīgi ievilkti apzīmējumi uz zonu laukumu robežām šajā diagrammā kā pareizi uzdevumā ieskaitīti netiks. Pie pareizajām atbildēm varat skaidri redzēt, kur bija jābūt marķējumiem.

Atbildot uz Uldis Klepers

Atbilde: 51.uzdevums

Nosūtīja Emīls Rūdolfs Bērtiņš

attēlsJā, ir marķējums nedaudz pāri malai, taču, pirmkārt, lielākā marķējuma daļa atrodas iekšā laukumā, otrkārt, marķējums neiet pāri robežai tādā vietā, kur tā pieguļ citai robežai, tāpēc skaidri saprotams, ka savannas un skrajmežu marķējumu esmu ievietojis atbilstošajā laukumā, nevis šaubīgi licis starp diviem laukumiem, treškārt, Jūs teicāt, ka "pie pareizajām atbildēm varat skaidri redzēt, kur bija jābūt marķējumam" un šī dzeltenā atbilde tieši sakrīt ar manu atbildi.

Atbildot uz Emīls Rūdolfs Bērtiņš

Atbilde: 51.uzdevums

Nosūtīja Uldis Klepers

Šeit atspoguļojot pareizās atbildes, marķieris (uzraksts) nenostāsies precīzi vidū. Te pieļaujamam atbilžu diapazonam ir pietiekami liels -  poligons (daudzstūris), kas iekrāsojies gaišāki pelēkā krāsā. Savukārt, dzeltenais marķieris ir vairāk informatīvs, ko atspoguļo dators automātiski, pat ne vienmēr vizuāli atspoguļos centru. (tas būtu savādāk, ja prasītu atlikt precīzu punktu)

Taču Tavā gadījumā, kaut esi bijis mazliet paviršs, neieliekot to poligonā tuvāk centram (jo šis tiešām ir liels laukums :), bet pārējos esi centies atlikt korekti. Tīri cilvēcīgi saprotams - ko ar to esi domājis.

Lai mazinātu turpmāku diskusiju šī jautājuma sakarā - ir veikta neliela poligonu (visu) robežu precizēšana. Un rezultāti tiks pārvērtēti. Taču, ja marķieris ir uz līnijas - tad netiek ieskaitīts (līdzīgi kā basketbolā, ja līnija ir auts), tā tas ir ieprogrammēts.
ps. Iespējams vēl interaktīvajos uzdevumos šīs izmaiņas nebūs redzamas uzreiz, bet drīzumā arī tur pielabosim

Atbildot uz Uldis Klepers

Atbilde: 51.uzdevums

Nosūtīja Emīls Rūdolfs Bērtiņš

Labdien vēlreiz :)

Vēl gribēju pajautāt, vai mana atbilde tiek ieskaitīta? Šāds jautājums radās, jo vairs uzdevumā uz mana nedaudz neprecīzā marķējuma neuzrādās labojums, tai pat laikā punkts klāt nācis nav.

Arī punkts nav nācis klāt 14. uzdevumā, kurā kā pareizās atbildes ieskaitīja gan Argentīnu, gan Čīli.

Tāpat tika uzsākta viena diskusija par 40. uzdevumu - par to, kāda veida iezis ir māla slāneklis. Diskusijas uzsācēja apgalvoja, ka tas ir metamorfais iezis, arī grāmatā "Pasaules ģeogrāfija vidusskolai 1.Mācību grāmata"(autores: Zinaida Melbārde, Maija Rozīte, Līga Zelča)  32. un 34. lapaspusē ir rakstīts, ka māla slāneklis ir metamorfs iezis.

Ar cieņu, 

Emīls Rūdolfs Bērtiņš