Paskaidrojiet 24. jautājumu

Paskaidrojiet 24. jautājumu

Nosūtīja Ruslans Aleksejevs
Atbilžu skaits: 3

Varbūt es nepamanu kaut ko acīmrēdzamo, taču kāpēc atbilde ir 980 EUR?

Es skaitīju tā: sākumā mums ir izmaksas 840 EUR uz 40 cilvēkiem, bet beigās - x EUR uz 50 cilvēkiem. Tad, lai saglābātu katram viesim precīzi to pašu piedavājumu, jāpalielina izmaksas proporcionāli viesu palielinājumam (jo lielākam cilvēku daudzumam vajag lielāku telpu, lielākai telpai vajag vairāk dekorāciju, cilvēku skaitu uz vienu muzikantu arī būtu jāsaglabā, kā arī vajadzēs vairāk ēdienu un dzērienu) . 840*50=40*x , tāpēc x=840*50/40=1050 EUR.
Kur ir kļūda? Kur pazuda/paradījas vēl 70 EUR?

Atbildot uz Ruslans Aleksejevs

Atbilde: Paskaidrojiet 24. jautājumu

Nosūtīja Miks Viesturs Austrums
Kāpēc jasaglabā cilvēku skaitu uz vienu muzikantu? Grupai vienalga, ja to pasūta, vai spēlēt 40 vai 50 viesiem. Ēdienu un dzērienu jāpalielina, jā. Par lielāku telpu un dekorācijām es piekristu, bet viņi to un muzikantu cenu ieskaita kā pastāvīgās izmaksas. Līdz ar ko TC=280+((400+160)*50/40)=980. Tā ir viņu loģika. Es rēķināju tāpat (arī mana atbilde bija 1050), jo neiedomājos, ka izmaksas par muzikantiem nepalielināsies (kaut gan lielākas telpas gan vajadzētu īrēt).
Atbildot uz Miks Viesturs Austrums

Atbilde: Paskaidrojiet 24. jautājumu

Nosūtīja Ruslans Aleksejevs

Urgh... Labi, par muzikantiem ir strīdīgi, jo nevienmēr tas, kas der uz 40 cilvēkiem, derēs uz 50. + es ļoti nopietni uztveru noradījumu saglabāt pedavājumu uz katru viesi. Par telpu uzdevuma autoram vienkārši nav taisnības. Ceru, ka nākamreiz jautājumā būs kaut kas, kas liecinās par to, ka Ilzei un Jānim ir slinkums atrast jaunu telpu.