peļņa = TR-TC :)

peļņa = TR-TC :)

Nosūtīja Aleksejs Nazarovs
Atbilžu skaits: 2
Labdien! Tā kā atbildēs nav uzradīti atrisinājumi, kā arī jebkādi paskaidrojumi, lūdzu, izskaidrojiet man sekojošus jautājumus, jo ir aizdomas, ka kaut kur varētu būtu netīša kļūda atrisinājumos vai arī iespējamas vairākas atbildes, bet es neesmu pārliecināts:
- 4. jautājums. Izraisīja domstarpības klasesbiedru vidū. Daži, kā arī es, piedāvāju "a" variantu, jo variantam "d" var izdomāt kontrpiemēru. Es uzskatu, ka ja palielināsies gan S, gan D, tad varam iedomāties grafikus, kas "pacelsies uz augšu", tad arī to krustošanas punkts, t.i. tirgus līdzsvars "pacelsies", tātad tā cena paaugstināsies.
- 8. (kāpēc tieši šī atbilde un citas būt nevar?).
- 13. (manuprāt ar darbu šajā tirgū var notikt jebkas, bet visticamāk nemainīsies (ko arī atzīmēju), jo preču pieprasījums ir absolūti elastīgs, tad arī darba pieprasījumam jābūt tādam).
- 18. Vienkārši paskaidrojiet :)
- 22. Mēs to nemācījāmies, bet es iedomājos, ka līdz ar algu, pieaug pieprasījums, be samazinās piedāvājums (jo visi grib strādāt par lielu algu, bet piedāvā to tikai daži). Mums bija līdzsvars, bet noteica "algu grīdu", respektīvi, minimālo darba algu, kas ir augstāka par līdzsvara algu darba tirgū. Tad uz šīs "grīdas", pieprasījuma atrodas pa labi no piedāvājuma (ja uz y ass ir alga un uz x ass darba cilvēku skaits, kas pieprasa darbu), tātad būs "darba deficīts", jeb pieprasītais darba daudzums pārsniegs piedāvāto. Izskaidrojiet, lūdzu šo lietu.
- 25. Kā risina "c" punktu?
- 32. Kā risina "c" punktu? Vai vispār var izreķināt, ja mēs nezinam izmaksas?
Liels paldies tiem, kas uz visu atbildēs un saliks pa plauktiņiem :)
Atbildot uz Aleksejs Nazarovs

Atbilde: peļņa = TR-TC :)

Nosūtīja Miks Viesturs Austrums

4. jautājumā praktiski pareizi jāuzzīmē. Ja pareizi uzzīmēsi (pats tā darīju) iznāks D. 

8. jautājumā nezinu, kāpēc laiks. Preces cenas īpatsvars ietekmētu pieprasījumu, bet ne piedāvājumu. Ražošanas tehnoloģijas mainīs piedāvājuma cenu. Kā to ietekmē laiks - būtu jauki dzirdēt paskaidrojumu. Ar izslēgšanu ieliku A, bet nezinu, kā jau teicu.

13. jautājumā - tieši tā. Samazinās cena, tad nav vairs vēlmes tik daudz ražot. Nav vēlmes tik daudz ražot, krītas darba pieprasījums.

18. jautājumā - pastāvīgās ir nemainīgas, lielāka daudzuma atmazgāšana maksās vairāk, tātad nav FC. Galējās ir par pēdējo vienību tikai, tātad arī nav. Palika A un D, man D izklausījās loģiskāk (protams, oficiālo skaidrojumu būtu interesanti uzzināt).

22. jautājumā - Darbu izsaka no darba devēja puses. Darba pieprasījums - cik darba devējam vajag darbu, darba piedāvājums - cik darba devējam gatavi citi dot darbu. Līdz ar to C.

Pārējos divus, diemžēl, nevaru palīdzēt.

Atbildot uz Miks Viesturs Austrums

Atbilde: peļņa = TR-TC :)

Nosūtīja Aleksejs Nazarovs

Paldies par atbildēm!
Beidzot sapratu par darba pieprasījumu/piedāvājumu, jo vienkārši domāju otrādi.
8. arī pieļāvu gan a, gan d.
18. man tieši A izklausījās loģiskāk par D :)
Oficiālus skaidrojumus arī gribētos redzēt