olimpiāžu uzdevumi

olimpiāžu uzdevumi

Nosūtīja Evita Kamene
Atbilžu skaits: 1

Labdien, ir pretenzijas pret "pareizajiem atbilžu" variantiem:

29. uzdevums. Nolietotā pamatkapitāla aprēķināšana un atmaksāšana. atbilde amortizācija, bet tas ir tas pats kas nolietojums, jo jautājums pēc būtības ir nepareizs.

j) Rādītājs, ko izmanto, lai raksturotu patērētāja apmierinājumu, lietojot preci. Atbilde ir derīgums, bet kāpēc nevar būt derīguma vienības

30.uzdevums c) Aprēķinātais elastības koeficents ļauj izdarīt secinājumu, ka kafija un tēja ir … Pareizā atbilde savstarpēji aizvietojamas bet kāpēc nevar būt pareizi aizvietojamas preces. 

31.uzdevums a) Izdari secinājumu par ražošanas resursu izmantošanas efektivitāti, ja saražo 450 preces A un 450 preces B vienības! Atbilde neefektīvi, kurā no vārdā no teikuma bija minēts, ka jāatbild ar vienu vārdu ir teikts secinājumu, secinājums sastāv vismaz no teikuma, atbildot teikumā ka neefektīva ražošana, jo...... ir nepareiza atbilde

Nākamais par efektīvu ražošanu ja atbilde ir teikumā tad punkts neieskaitīts. Kāpēc?

c)apakšpunktā ir 450 un 650 vienības neieskaitīti punkti par pareizu atbildi. no ievietotajām atbildēm iznākums nav pareizs.


Lūdzu pārskatiet manus iesniegtos atbilžu variantus vai tiešām tie nav pieņemami!







Atbildot uz Evita Kamene

Atbilde: olimpiāžu uzdevumi

Nosūtīja Miks Viesturs Austrums

Nolietojums, manuprāt, ir vērtība par kuras apjomu naudas izteiksmē tiek nolietota tehnika u.tml. Taču to sedzošie maksājumi ir amortizācijas maksājumi jeb amortizācija.

Par derīguma vienībām piekrītu.

Par 31. šaubos, ka manuāli pārskatot neieskaitīs, ja doma pareiza. Par c kļūda sistēmā ir apstiprināta.