27. jautājums

Atbilde: 27. jautājums

Nosūtīja Aija Vanaģele
Atbilžu skaits: 0

Labdien, Mārtiņ!

Olimpiādes uzdevumi bija labi(8. izcils).

Attiecībā uz 27.jautājumu.

1.Netiešajās izmaksās drīkst ieskaitīt tikai drošus, garantētus ienākumus no noguldījumiem komercbankās (tādus ienākumus, kuru ieguve nav saistīta ar papildus izmaksām). Lai Anna varētu aizdot 10000 par tādu pašu % likmi kā bankas, viņai vajadzēs sameklēt potenciālos kredītņēmējus, izvērtēt to maksātspēju, kredītvēsturi u.t.t..Tās būs lielas izmaksas. Ja tā nebūtu, komercbankas sen būtu bankrotējušas. Ja depozītnoguldījumu likme nav dota, jāuzskata ka tā ir 0%(gandrīz reāla situācija). Tātad netiešo izm. summa šajā uzd. ir 20000.

2.Piekrītu, ka 10000 un 20000 nekur nepazūd.

3.Attiecībā par to, ka uzdevumā nav norādīts, kā būs jāatmaksā pamatsumma. Ja arī būtu norādīts, tad atmaksātās pamatsummas nedrīkstētu iekļaut izmaksās, drīkst iekļaut tikai kredīt% maksājumus.

Attiecībā uz 28.jautājumu.

1.Šajā jautājumā ir skaidri pateikts, ka Gunita nav nodarbināta persona (skolotājiem ir atvaļinājums, nevis brīvdienas).

2."Viņa noskaidroja, ka katru!!! mēnesi..." Tātad tie ir vairāki mēneši. Pareizā atbilde FC=400 vai 600 u.t.t..Uzdevumā nav norādīts darbības laiks, tāpēc skolēni aprēķinos visticamāk izmantos skolēnu brīvdienas-3mēn..

3.FC nav  atkarīgas no laika perioda, bet ja nav norādīts citādi, obligāti jāņem pilna perioda FC. Ja es, piemēram, uz 3 vasaras brīvdienu mēnešiem noīrēšu saldējuma vitrīnu kādā no Rīgas tirdzniecības centriem, īre būs jāmaksā par pilnu līguma periodu, neatkarīgi no laika apstākļiem vai citiem faktoriem. 

Lai veicas darbu labošana!