Uzdevumam ar atbildēm viss ir pareizi, bet uzdevums nav korekts pēc loģikas, jo kad ūdens temperatūras izlīdzinās tad pirmā puse ūdens vairs nav viršanas temperatūrā un tā kā otrajā piegājienā silda tikai otro pusi tad beigās iegūst nevis 10l uzvārīta ūdens, bet tikai 5l ūdens vārīšanās temperatūrā. Un, ja, piemēram, vāra zupu, tad nevar izmantot 5l uzvārīta un 5l uzvārīta un atdzesēta ūdens un metode nedarbojas, cik es zinu nevienā praktiskā gadījumā. Ko jūs par to domājat?
Praktiski šo metodi tiešām īsti nevar izmantot (ja nu vienīgi nepieciešams auksts, uzvārīts ūdens), bet, manuprāt, šajā uzdevumā pavāram nav svarīgi, ka ūdens nav viršanas temperatūrā, galvenais, ka tas kādā brīdī ir sasniedzis šo temperatūru, līdz ar ko tiek uzskatīts, ka ūdens ir uzvārīts.
Jā, bet tas mulsina, jo var padomāt, ka patiesībā uzvārīti ir tikai 5l ūdens...
Piekrītu Jēkabam. Es arī visai ilgi par to domāju, bet beigu begās kļuva skaidrs,ka pavāram vajag uzvārītu ūdeni (kur temperatūras iespaidā tika iznīcināti mikrobi), nevis verdošu 100grādīgu.