7. uzdevuma 5., 7., 8., 9., 10. un 11. punkti

7. uzdevuma 5., 7., 8., 9., 10. un 11. punkti

Nosūtīja Ilya Reutin
Atbilžu skaits: 3

Labdien! 

Man ir jautājums par dažiem no 7. uzdevuma punktiem. 

5. punktā Pareizs teikums ir: “Solange du bei uns wohnst, sollst du unsere Regeln befolgen!”. Manā atbildē vārda "Solange" vietā ir rakstīts "Wenn". Teikums “Wenn du bei uns wohnst, sollst du unsere Regeln befolgen!” gan gramatiski, gan pēc jēgas ir pareizs. Vai šo atbildi varētu arī ieskaitīt kā pareizu?

7. punktā ir teikums: "Meine Eltern engagieren sich sehr für die Gleichberechtigung, damit jeder Mitglied der Gesellschaft gehört wird. Das finde ich super." Es vārda "damit" vietā uzrakstīju vārdu "dass". Tā kā šī atbilde gan gramatiski, gan pēc jēgas ir korekta, vai būtu iespējams to arī ieskaitīt?

8. punktā ir teikumi: "Viele Erwachsene jammern: 'Die Jugend kann heutzutage weder sich benehmen, noch gut lernen!” Das ist aber nicht wahr. Wir wollen doch die Jugend auch genießen." Šeit es saikļa "weder noch" vietā ierakstīju saikli "sowohl als auch", jo teikumu domu biju sapratis citādi: pieaugušie saka, kas jaunieši var gan labi uzvesties, gan labi mācīties. Tomēr jaunieši grib arī baudīt jaunību (tāpēc neuzvedas un nemācās labi, lai gan var to darīt). Tā kā mans variants ir gramatiski korekts un ir loģisks (lai gan tam ir pretējā nozīme), vai nevarētu ieskaitīt to kā pareizu?

9., 10. un 11. punktos ir teikumi: "Bevor ich volljährig geworden bin, hatte ich nicht so viele Gedanken gemacht, wie das Leben des Erwachsenen sein wird. Jetzt muss ich viel selbständiger werden und mehr Verantwortung übernehmen. Es ist manchmal zwar anstrengend, aber meine Eltern unterstützen mich sehr dabei." Mans variants ir: "Als ich volljährig geworden bin, hatte ich nicht so viele Gedanken gemacht, was das Leben des Erwachsenen sein wird. Jetzt muss ich viel selbständiger werden und mehr Verantwortung übernehmen. Es ist manchmal so anstrengend, dass meine Eltern unterstützen mich sehr dabei." Katrs no vārdiem iederas gramatiski. Pēc jēgas ir dažas atšķirības, tomēr manas atbildes ir arī loģiskas. Vai ir iespējams ieskaitīt tās kā pareizas?

Ar cieņu

Ilya Reutin

Atbildot uz Ilya Reutin

Atbilde: 7. uzdevuma 5., 7., 8., 9., 10. un 11. punkti

Nosūtīja Elizabete Elīza Bitāne
Labdien, Ilya!

Izskatījām komentārus un mūsu lēmumi:

5. punkts Jūsu atbildi ieskaitām
7. punktu neieskaitām, jo damit pauž nolūku, mērķi.
8. punktā Jūsu izvēlētais saiklis neiederās kontekstā
9. punktā Als neiederās, jo otrajā teikuma daļā ir izmantots Plusquamperfekt gramatiskais laiks, kas nosaka, ka teikumā iepriekš ir jābūt bevor
10. punktu neieskaitām, jo was ievada Objektsatz, bet šeit ir domāts Indirekte Frage. Was ir sarunvalodā izmantots biežāk
11. punktu ieskaitām.
Atbildot uz Elizabete Elīza Bitāne

Nosūtīja Ilya Reutin
Labvakar! Atvainojiet, 5. punkts joprojām ir atzīmēts kā nepareizs.
Ar cieņu
Ilya Reutin
Atbildot uz Ilya Reutin

Nosūtīja Elizabete Elīza Bitāne
Jā, protams, ka tas nav ieskaitīts, jo wenn pēc pareizrakstības likumiem šeit būtu jāraksta ar lielo burtu, jo pēc kola seko tiešā runa. Tas gan būtu bijis jāpamana. Šoreiz šo punktu piešķirt nevaram.