1. uzdevuma 4. punkts; 3. uzdevuma 3. , 4. punkts; 7.uzdevuma 2., 5., 7. punkts; 8. uzdevuma 6.punkts

1. uzdevuma 4. punkts; 3. uzdevuma 3. , 4. punkts; 7.uzdevuma 2., 5., 7. punkts; 8. uzdevuma 6.punkts

by Margarita Daina Burša -
Number of replies: 1

1. uzdevuma 4. punkts: Tā kā tektā ir dots "So fürchtet man an Universitäten bereits den „Tod der Hausarbeit“", un dotais apgalvojums ir "Die Lehrkräfte an Universitäten behaupten, dass die Hausarbeiten nicht mehr existieren werden.", uzskatu, ka korektāka atbilde būtu "nicht erwähnt". Pirmkārt, apglavojumā tiek izmantots vārds "behaupten", kas izsaka spēcīgāku pārliecību, ka mājasdarbi tiešām izsīks, kāmēr tekstā lietots  "fürchtet", kas nozīmē, ka ir tikai satraukums, ka tas varētu notikt - nekādas pārliecības nav. Otrkārt, dotajā teksta teikumā nav minēts darītājs, tāpēc ir nekorekti apgalvot, ka "man" būs tieši Lehrkräfte. 

3. uzdevuma 3. un 4. punkts - abi man netika ieskaitīti punkta trūkuma dēļ. Punktu neliku, jo dotajā 0. piemērā punkts arī netika izmantots. 

7.uzdevuma 2., 5., 7. punkts: 2. punktā "was" vietā izmantoju "das", kas atbilst gan kontekstam, gan gramatiski, un vairāk atsaucas uz "vieles" pirmajā teikuma daļā. 5. punktā izmantoju sinonīmu "Während", kas gan gramatiski, gan konteksta ziņā iederas tekstā. 7. punktā izmantoju sinonīmu "sodass", kurš arī atbilst kontekstam un gramatiski.

8. uzdevuma 6.punktā izmantoju "verstärkt" vienkārši "stärkt" vietā. Uzskatu, ka abas atbildes ir pareizas.

Ar cieņu,

Margarita Burša

In reply to Margarita Daina Burša

Atbilde: 1. uzdevuma 4. punkts; 3. uzdevuma 3. , 4. punkts; 7.uzdevuma 2., 5., 7. punkts; 8. uzdevuma 6.punkts

by Elizabete Elīza Bitāne -
Labdien!

8.uzdevuma 6.punktu ieskaitām