11. uzdevums

11. uzdevums

Nosūtīja Ilya Reutin
Atbilžu skaits: 3

Labdien! 

Man ir jautājums par 11. olimpiādes uzdevumu. No uzdevuma formulējuma nebija skaidrs, vai ir jāuzraksta pilns vārds (kā es izdarīju) vai tikai vārda daļa bez pirmā burta, kas ir uzrakstīts oficiālajās atbildēs. Piemēram, pirmajā punktā es uzrakstīju "Zeiten" nevis "eiten". Es rakstīju pilno vārdu, jo iepriekšējā gada olimpiādes līdzīgā uzdevumā atbildēs bija uzrakstīti pilnie vārdi. Tāpēc man ir lūgums: vai varētu lūdzu ieskaitīt man 11. uzdevuma 1., 2., 3., 4., 7. un 10. punktus, kur atbildes ir pareizas, bet uzrakstītas kā pilnie vārdi.

Atsevišķi gribu pajautāt par 9. punktu. Tur oficiālā atbilde ir "archäologischen". Mana atbilde ir "antiken". Tā kā vārdu savienojums "die antiken Entdeckungen" iedotajā kontekstā arī pēc jēgas der un ir no valodas viedokļa korekts, vai varētu to arī ieskaitīt kā pareizu atbildi?

Ar cieņu

Ilya Reutin

Atbildot uz Ilya Reutin

Atbilde: 11. uzdevums

Nosūtīja Elizabete Elīza Bitāne
Labdien, Ilya!

Piezīmi par vārdu rakstību izskatījām un ieskaitām arī, ja vārdi ir rakstīti gan ar sākuma burtu, gan bez.

9. punktu arī ieskaitām kā pareizu.
Atbildot uz Elizabete Elīza Bitāne

Atbilde: 11. uzdevums

Nosūtīja Ilya Reutin
Labvakar! Atvainojiet, diemžēl 1., 2., 3., 4., 9. un 10 . punkti joprojām nav ieskaitīti.

Ar cieņu
Ilya Reutin