27.uzd pēdējais punkts

27.uzd pēdējais punkts

Nosūtīja Gvido Šnuka
Atbilžu skaits: 7

Vēlos piedāvāt alternatīvu risinājumu 27.uzd pēdējam punktam. Dažos no punktiem konkrēti norādīts, ka jāaprēķina VC/ATC pie 10000 precēm, tomēr, pēdējā punktā tas netika teikts, tāpēc uzskatīju, ka uzdevums turpinās un peļņas palielināšanās procenti, ja darbinieku motivācija palielinās(pēdējais punkts), un rēķināju peļņu tādā gadījumā, ja tiek ražotas 7143 vienības(kā aprēķināts iepriekšējā punktā). Pirms motivācijas pilnveidošanas peļņa bija 1000, kā teikts pirms tam. 

Pēc motivācijas pilnveidošanas, izdevumi=1543(par darbu)+3587(par materiāliem)+2000(fixed cost)=7400eiro. 

Ienākumi pie 7143 vienībām ir 8572eur. 

Tātad, peļņa=8572-7400=1172, ko, salīdzinot ar 1000, ir 17,2% kāpums.

Lūgums izvērtēt šī risinājuma iespējamību. Paldies!

Atbildot uz Gvido Šnuka

Atbilde: 27.uzd pēdējais punkts

Nosūtīja Rūdis Freipičs
Tavs pieņēmums acīmredzami nav pareizs. Pirms abām sadaļām tiek minēts, ka tiek ražotas 10 000 preces, taču tiek ignorēti uzdevuma nosacījumi un pieņemtas vērtības, kas nav dotas. Pirms pēdējā uzdevuma ir rakstīts "šajā sadaļā", kas norāda, ka šī ir jauna sadaļa un iepriekšējas atbildes nav jāņem vērā. Es uzskatu, ka nevajag ieskaitīt šo apelāciju, jo olimpiādes mērķis ir būt izaicinošai, bet dodot šādus punktus un apbalvot cilvēku neuzmanību ir vienkārši nepareizi. Ja uzdevums tiktu neskaidri formulēts, tad es saprastu neizpratni un kļūdas, bet es neredzu nevienu veidu kā racionāls un atbildīgs skolēns varētu pārprast šo uzdevumu. Redakcija: Katru no šiem jautājumiem varētu izņemt ārā atsevišķi un uz to atbildēt bez citu uzdevumu atbidēm, neredzu iemeslu, kāpēc šim būtu jābūt izņēmumam
Atbildot uz Rūdis Freipičs

Atbilde: 27.uzd pēdējais punkts

Nosūtīja Gvido Šnuka
Vai Tavai atbildei ir arī ekonomisks pamatojums, vai tikai vēlme ieriebt konkurentiem? Ar "šajā sadaļā", manā skatījumā, organizatori pievērš uzmanību tam, ka punktu daudzums mainās, nevis kas cits... Manuprāt, uzdevums nav pilnībā korekti uzdots!
Atbildot uz Gvido Šnuka

Atbilde: 27.uzd pēdējais punkts

Nosūtīja Rūdis Freipičs
Varbūt tev ir sava taisnība, bet tu vari tādā gadījumā ieskaitīt jebkādu rezultātu. Kāda jēga risināt uzdevumu, ja tiek pieņemti citi dati? Varbūt jārēķina ar QBZP, jo tas arī tika uzdevumā iegūts? Ekonomisks pamatojums nav vajadzīgs, tā ir vienkārši neuzmanības kļūda.
Atbildot uz Rūdis Freipičs

Atbilde: 27.uzd pēdējais punkts

Nosūtīja Artūrs Berovskis
acīmredzami ir redzams, ka tev iecietība pret citiem nav mācīta, gudriniek