Yea... man tas pats.
Iemesls, kādēļ, visticemāk, nedos punktus ir tas, ka tika minēts, ka magnija lente tiek dedzināta gaisa atmosfērā, t. i., ja būtu pat liels oglekļa piemaisījums, tad tas viss būtu sadedzis ar atmosfēras skābekli veidojot CO2, jo Mg2C3 rodas augstākās temperatūrās, nekā CO2. Jā, tev peikritīšu ka C2H2 ir sprāgstoša gāze, bet pēc aprēķiniem sanāk, ka oglekļa piemaisījumam būtu jābūt ļoti lielam, kas nav reālistiski, lai iegūtu doto tilpumu.
Nākamā nience ir tas, ka magnija karbīda ķīmiskā formula ir nevis MgC2, bet Mg2C3, tam reaģējot ar ūdeni izdalās nevis acetilēns, bet propīns.
Es pats uzskatu, ka šis uzd bija ļoti neskaidrs, jo Mg2C3 ir "sudraba krāsas pelēcīgs", kur es iekritu... Arī uzdevumā bija minēts, ka rodas sprāgstoša gāze B, bet H2 nav sprāgstoša, tā ir tikai sprāgstoša tad, kad tiek pievienots O2 (īpaši 2:1 H2:O2). Kas vēl mani maldināja, bija "Viela, kas piedalās klāt degšanas produktā: ", jo jau tika minēts, ka magnijs tiek dedzināts. Tas likta domāt, ka ir kāds piemaisījums, kā, piemēram, ogleklis.
Vismaz neesmu vienīgais ar šo :)