8.,9. uzdevums

8.,9. uzdevums

Nosūtīja Agnija Jemeļjanova
Atbilžu skaits: 0

Labvakar!

Uzdevumu noteikumi skan šādi: "Дополни фразы из сюжета" (latv. val. "Papildini frāzes no sižeta"). Kā redzams, nav minēts tas, ka atbildē ir jābūt uzrakstītam vienam vārdam. Tādēļ rakstīju to, kas bija dzirdams video, taču pareizās atbildes, izrādās, sastāv tikai no viena vārda.

Pirmkārt, frāzes ar "pareizo" papildinājumu izklausās neloģiski. "Мне кажется, что нашему поколению именно это <театр> будет очень." (latv.val. "Man liekas, ka mūsu paaudzei tas būs ļoti."). "Ļoti" kas? Interesanti, patīkami, slikti? Doma vienkārši nav pabeigta. Tas pats attiecas arī uz otro teikumu: "Современный режиссёр, постановщик сам не понял, что он хотел сказать, и зрители усиленно, что они понимают."(latv.val "Mūsdienu režisors, inscenētājs pats nesaprata, ko gribēja pateikt, bet skatītāji centīgi."). Ko tad skatītāji centīgi mēģina izdarīt?

Otrkārt, 9. uzdevumā ir skaidri redzams, ka izlaisti ir trīs vārdi: "Современный режиссёр, постановщик сам не понял, что он хотел сказать, и зрители ... ... ..., что они понимают". Pareizajā atbildē vārds ir tikai viens.

Treškārt, 10. uzdevums kā piemērs tam, ka atbildē ir jābūt vienam vārdam, nekalpo, jo intervējamais savu frāzi bija pabeidzis ar vārdu "industrija" : "Фильмы стали вытеснять эту индустрию".

Ņemot vērā to, ka uzdevumos 17.-26. divas reizes atkārtojās viens un tas pats teikums ("Пересказывай прочитанное или услышанное.") , varu pieņemt, ka radās neuzmanības kļūda. Ceru, ka skolēni tiks uzklausīti un saņems pelnītos punktus.

Paldies!