Nestrādā datubāze.

Nestrādā datubāze.

Nosūtīja Jevgeņijs Stadņiks
Atbilžu skaits: 2

Labdien! Risinot ģeogrāfijas olimpiādi man parādījās problēma, ka 60. uzdevumā dota datubāze neatverās, tāpēc es nevarēju izpildīt 60., 61., un 62. uzdevumu. Links uz problēmas video:



Atbildot uz Jevgeņijs Stadņiks

Atbilde: Nestrādā datubāze.

Nosūtīja Andris Mārtiņš Ramāns
Labvakar!
Man izdevās, uzklikšķinot uz otras uzdevumā nodrošinātās saites atvērt datubāzi, bet tajā nebija pieejami dati par kopējo ostā apgrozīto kravu apjomu, tikai cik procenti no kopējā ir manis norādīta kravu grupa. Līdz ar to 60. uzdevumā atbildēju ka lielākais kokmateriālu kravu apjoms ir bijis mazajās ostās, jo nebija iespējams salīdzināt, vai 7% no Rīgas ostas apgrozījuma ir lielāks vai mazāks apjoms par 50% no mazo ostu apgrozījuma. Kā arī pēc uzdevuma nosacījumu formulējuma "Izmantojot dotos datus, aprēķini, kurai/ām Latvijas ostai/ām 2019.gadā bija vislielākais...", varēja saprast, ka atbilde jāsniedz procentuāli un nevis veselos skaitļos. Visu šo ņemot vērā, vai nebūtu iespējams arī procentuāli pareizās atbildes ieskaitīt kā pareizas?
Atbildot uz Andris Mārtiņš Ramāns

Atbilde: Nestrādā datubāze.

Nosūtīja Viesturs Laicāns
Man arī tas pats bija, respektīvi, uzdevumi tika pildīti, izmantojot tikai otrās saites datus (pirmā nevērās vaļā), kā arī sev zināmos faktus. Varbūt šajos uzdevumos lielākais uzsvars tika likts uz vārda "aprēķini", tomēr, manuprāt, otrajā saitē nekur tāda informācija (kravu kopējais apgrozījuma svars) netika sniegta, vai vismaz es tādu nemanīju. Par pirmo saiti nezinu, man joprojām viņa neveras vaļā, vai arī es kaut kā, tomēr nemāku mājaslapu atvērt :).