24. un 79. jautājumi

24. un 79. jautājumi

Nosūtīja Kirils Bedins
Atbilžu skaits: 3

Labdien, Pārskatot olimpiādes rezultātus (vidusskolai) man parādījās jautājums, vai jūs varētu ieskaitīt manas atbildes, kuras ir pareizi, bet nav ieskaitīti?

24. juatājums: Jautājums ir šāds: "Kurā Latvijas ekosistēmā ir sastopami vislielākie kūdras krājumi?" Es atbidē uzrakstīju vārdu Lokatīvā - "Purvos", kā ir gramatiski pareizi, tomēr mana atbilde nebija ieskaitīta, jo sistēmā pareiza atbilde ir "Purvs".

79. jautājums: Jautājums ir šāds: "Satiksmes ministrija atzīmējusi, ka Latvijā mūsdienās ir seši nozīmīgākie dzelzceļa mezgli. Nosauciet vienīgo no tiem, kurš specializējas vienīgi kravu transporta loģistikā!" Kā bija prasīts, es uzrakstīju dzelzceļa mezgli nosaukumu - "Ventspils-Rīga", tomēr sistēmas atbildē ir tikai pilsētas nasaukums ("Ventspils").

Ar cieņu,

Kirils Bedins

Atbildot uz Kirils Bedins

Atbilde: 24. un 79. jautājumi

Nosūtīja Mariss Priekulis
79. jautājumā tika dota karte, kurā tika atzīmēti visi seši dzelzceļa mezgli. No tiem bija arī jāizvēlas viens, uzdevuma nosacījumiem atbilstošākais. Ventspils I stacijā juridiski ietilpst vairākas dzelzceļa stacijas - Ventspils II, Naftas parks, Jūras parks, Austrumu parks. Ventspils ir vienīgā mezgla stacija, kura neveic operācijas ar pasažieriem un pasažieru vilcieniem (kopš 2010. gada, kad beidza kursēt dīzeļvilciens Rīga-Ventspils-Rīga, a.k.a. "Kurzeme").
Atbildot uz Kirils Bedins

Atbilde: 24. un 79. jautājumi

Nosūtīja Mariss Priekulis
Runājot par dzelzceļa līniju. Juridiski dzelzceļa līnija Rīga-Ventspils nepastāv. Dzelzceļa posms no Rīgas Centrālās stacijas līdz Ventspils I stacijai ir sadalīts divās dzelzceļa līnijās: Torņakalns-Tukums II un Ventspils-Tukums II.
Atbildot uz Kirils Bedins

Atbilde: 24. un 79. jautājumi

Nosūtīja Uldis Klepers
24. jautājumā pieļaujamās atbilžu vairācijas tiek papildinātas.
79. jautājumā esat uzrakstījis visas dzelzceļa staiksmes līnijas (ne mezgla) nosaukumu, kas nav atbilstoši jautājuma nosacījumiem.