9.uzd.

9.uzd.

Nosūtīja Anda Bišofa
Atbilžu skaits: 5

9. jautājumā palielināsies nevis darba piedāvājums (būs vairāk darbinieki), bet darba pieprasījums - parādīsies vairāk darba vietu. Darba piedāvājums nevar palielināties, jo par reģiona iedzīvotāju skaita pieaugumu nav nekas minēts. Pareizai atbildei vajadzētu būt - Darba piedāvājums nemainīsies. Lūdzu pārskatīt.

Atbildot uz Anda Bišofa

Atbilde: 9.uzd.

Nosūtīja Kārlis Krūmiņš
Šim pretī jāliek Valmiera, kura tieši reklamējas ar to ka "pie mums ir īres nami un vietas bērnudārzos, brauciet strādāt".
Atbildot uz Kārlis Krūmiņš

Atbilde: 9.uzd.

Nosūtīja Mārtiņš Danusēvičs
Un papildus vēl arī arguments, ka šie objekti atbrīvo darbaspēku, kas līdz šim bija aizņemts ar savu bērnu pieskatīšanu un vecāku kopšanu.
Atbildot uz Mārtiņš Danusēvičs

Atbilde: 9.uzd.

Nosūtīja Andris Dalbiņš
Abas atbildes ir jāieskaita. Ja pieņem, ka visi pārējie faktori paliek konstanti - darba piedāvājums nevar palielināties. Ja ne, tad papildus argumentus var izdomāt jebkādus - tikpat labi varētu teikt, ka šajā reģionā ir aizliegts iebraukt viesstrādniekiem.
Atbildot uz Mārtiņš Danusēvičs

Atbilde: 9.uzd.

Nosūtīja Dzēst lietotāju
Es gan arī sliecos vairāk uz atbildi, ka darba piedāvājums nemainīsies, taču, balstoties uz Jūsu argumentiem, saprotu, ka ir arī iespējama darba piedāvājuma palielināšanās (ja apskata šo uzdevumu ilgtermiņā). Domāju, ka būtu godīgi ieskaitīt abas atbildes, lai gan arguments "atbrīvos darbaspēku, kas bija aizņemti ar vecāku kopšanu" arī ir tikai provizorisks, jo nav teikts, ka līdz šim reģiona pansionāti ir bijuši pārpildīti. Jebkurā gadījumā, iesaku apspriest šo uzdevumu.