21. jaut

21. jaut

Nosūtīja Jēkabs Gritāns
Atbilžu skaits: 3

Uzdevumā prasīts, cik no kopējā nodokļa samaksāja pircēji un cik – ražotāji. Ar “kopējo nodokli” biju šķiet nekļūdaini sapratis tirgū kopējās nodokļos samaksātās naudas daļas(valdības nodokļu ieņēmumu daļas), kuras attiecīgi samaksās pircēji un ražotāji, tātad Q*(nodokļa slogs) jeb 8*1=8 un 8*1=8. Domāju, ka jāieskaita arī šīs atbildes.

Arī piezīme - vai S1 un S2 gadījumā nevajadzētu būt paralēlām? 


Atbildot uz Jēkabs Gritāns

Atbilde: 21. jaut

Nosūtīja Anna Koršunova
Jā, jautājumu varēja interpretēt atšķirīgi, un es arī ar frāzi "kopējais nodoklis" sapratu kopējo nodokli par visām 8 vienībām, tāpēc visas turpmākās atbildes, kas no tā atkarīgas, man ir nepareizas. Lūdzu ieskaitīt atbildes par visām 8 vienībām par pareizām, vai aī, ja iespējams, anulēt šo uzdevumu, jo arī nodokļa vērtība par vienu vienību, kas atbildēs ir 2 eiro, grafikā nav vienāda pie visiem Q (kā teica Jēkabs, S liknes nav paralēlas), un tāpēc lūdzu ieskaitīt arī 1,5 eiro kā pareizo atbildi.
Atbildot uz Anna Koršunova

Atbilde: 21. jaut

Nosūtīja Vladimirs Serovs
Atbalstu abus komentārus. Ar "kopējo" nodokli sapratu kopā samaksātus līdzekļus, tāpēc atbildēs uzrakstīju 8 un 6 - atbilstoši noteiktājam nodoklim 1,75 (līdzsvara punktā pēc nodokļu ievešanas). Tā kā grafikā divas piedāvājuma liknes neizskātijās paralēlas, lūdzu ieskaitīt arī 1,75 eiro kā pareizo atbildi.
Atbildot uz Vladimirs Serovs

Atbilde: 21. jaut

Nosūtīja Jēkabs Gritāns
Es gan tomēr domāju, ka tās dažādās nodokļa vērtības no 1-2 būtu grūti ieskaitīt, jo tad citu jautājumu iespējamo atbilžu diapazons pat ļautu minēt. Pašam likās loģiski, ka jānosaka nodoklis no punktiem, kuri ir nepārprotami (pie P ass), bet nu nezinu.