15.uzd.

15.uzd.

Nosūtīja Dzēst lietotāju
Atbilžu skaits: 3

15. jautājums

Šajā jautājumā nav precizēts, kādas vides aizsardzības un drošības prasības tiek pieprasītas. Tās tikpat labi var būt prasības, kas nekādi neietekmē izmaksas. Otrkārt, nav arī minēts, kāds elektroenerģijas ražošanas veids (HES, vēja enerģija, saules enerģija…) tiek izmantots. Iespējams, ka jaunās prasības ietekmē tikai HES, bet neietekmē, piemēram, saules enerģijas ražotni.

15.uzd.


Atbildot uz Dzēst lietotāju

Atbilde: 15.uzd.

Nosūtīja Maksims Piļščikovs
Nepiekritīšu. Nav tādu prasību, kas neietekmē izmaksas. Pat telpu vedināšana ietekmē izmaksas, jo vajag vairāk siltuma, lai uzturētu nepieciešamu temperatūŗu. Jebkurš uzņēmuma darbības ierobežojums samazina piedāvājumu.
Pēc Jūsu loģikas var uzskatīt, ka valsts, ieviešot nodokli, neietekmē piedāvājumu, jo nav minēts kur valsts šo nodokli novirza, vai iespēja reģistrēt uzņēmumu citā valstī
Atbildot uz Maksims Piļščikovs

Atbilde: 15.uzd.

Nosūtīja Dzēst lietotāju
Nav teikts, ka šīs prasības ir vērstas tieši pret noteikto ražotni. Ja valsts nosaka drošības prasību nēsāt publiskās vietās pandēmijas laikā masku, tad šaubos, kas tas ietekmēs elektroenerģijas ražošanas vidējās kopējās izmaksas.
Atbildot uz Dzēst lietotāju

Atbilde: 15.uzd.

Nosūtīja Mārtiņš Danusēvičs
Šajā ziņā pretenzija ir virspusēji semantiska. Jautājuma ideja ir gana izprotama, ka ir prasības, kas attiecas uz šo nozari. Un jebkādas papildus prasības rada papildus izmaksas, ja pārējie faktori nemainās. Diemžēl tāda tipa jautājumos nevar paredzēt visas nianses, kā jautājuma gars var tikt uztverts nedaudz savādāk.