Lūgums olimpiādes vērtētājiem

Lūgums olimpiādes vērtētājiem

Nosūtīja Linda Megija Švekle
Atbilžu skaits: 1

Sveicināti!

Lūgums pārskatīt un izlabot 12. klases skolnieces Lindas Megijas Švekles olimpiādes darba rezultātus, piešķirot godam nopelnītos punktus:

1. jautājums - ''2020. gadā to ieguva lietuviešu rakstniece Jurga Vile par darbu “Sibīrijas haiku''. Ierakstīta pareiza atbilde, taču nav ieskaitīts punkts. Lūdzu izskatīt un piešķirt pelnīto punktu.

7. jautājums - ''Gan šī krājuma, gan žanra nosaukums ir Peti-šu.'' Nav īsti skaidrs, vai jāizmanto domuzīme vai defise. Atbilde pēc būtības ir pareiza, tāpēc lūdzu izskatīt šo atbildi un piešķirt klāt 0,7p.

8. jautājums -  Pareizā atbilde:''Apzīmējums “naturālistisks” nozīmē, ka literārā darbā tiek sīki un detalizēti attēlots katrs priekšmets vai parādība.''

Mana atbilde: Apzīmējums “naturālistisks” nozīmē, ka literārā darbā tiek aprakstīts tas, kas sabiedrībā tiek uzskatīts par dabisko kārtību.'' Manuprāt, šī ir jautājuma pareizā atbilde, jo rakstniece skaidri intervijas fragmentā ir izteikusies, ka, ''lai gan ir lietas, kas ir kā naturālistiski sīkumi, tā tomēr ir rakstnieces izvēle, ko rakstīt'', tādējādi nosakot, ka savos literāros darbos tiek aprakstīti arī notikumi, cilvēka izjustais, raksturs kas, šķiet, pašsaprotami un tātad arī dabiskās kārtības vadīti. Šāds skaidrojums arī būtu atbilstošāks pieminētās rakstnieces Janas Egles daiļradei.

16. jautājums - teksta fragmentu “kad rudenī cilvēki uzvelk cimdus / koki tos novelk” uzskatu kā paralēlismu, jo blakus tēlotas divas ainas (dabas un cilvēka dzīves tēlojums), kurās uzsvērta abu līdzība vai atšķirība. Lūdzu izskatīt un piešķirt punktu.

18. jautājums - uzskatu, ka vārds ''ģīmji'' ir arī vulgārisms, jo izsaka runātāja negatīvu attieksmi. Lūdzu izskatīt jautājuma atbildi un piešķirt punktu.

Cerot uz Jūsu atsaucību,

Linda Megija Švekle