11.-12. klases uzdevumi: 1. jaut., 6. jaut., 17. jaut., 21. jaut. un 22. jaut.

11.-12. klases uzdevumi: 1. jaut., 6. jaut., 17. jaut., 21. jaut. un 22. jaut.

by Marija Smirnova -
Number of replies: 2

Mani sauc Marija Smirnova, esmu 11.klases skolniece, vēlētos lai manas atbildes uz jautājumiem 1., 6., 17., 21. un 22. olimpiādes 1.daļā tiktu pārskatītas.

1. jautājums: pareiza atbilde "Sibīrijas haiku" netika ieskaitīta, kaut gan pilnīgi sakrīt ar doto atbildi, kura arī ir "Sibīrijas haiku".

6. jautājums: uzdevuma tika prasīts uzrakstīt Janas Egles īsto vārdu. Mana atbilde bija Jana Šnipke, dzejnieces dzimtais vārds. Par pareizo atbildi tika uzskatīta tikai atbilde Jana Rūce. Varbūt manu atbildi tomēr varētu ieskaitīt, jo tā arī ir pareiza?

17. jautājums: par pareizo atbildi tiek uzskatīta "Tikai no malas izskatās, ka muzikanta darbs ir viegls." Mana atbilde bija "Tikai no malas izskatījās, ka muzikanta darbs ir viegls." Uzskatu, ka atilde ir gramatiski pareiza, arī viss tekst līdz šīm teikumam bija rakstīts pagātnē, tāpēc gribētu, lai arī šī atbilde būtu pārskatīta.

 21. jautājums: tika prasīts izrakstīt terminu pamatformā. Es biju izrakstījusi vārdu "vālīte" un uzrakstīju to pamatformā kā "vāle", tomēr mana atbilde nebija ieskaitīta, jo it kā pareiza atbilde var būt tikai "vālīte". Es uzskatu, ka mana atbilde arī ir pareiza, jo bungu vālīte ir tas pats, kas bungu vāle, kā arī es biju uzrakstījusi vārdu pamatformā.

 22. jautājums: kā antonimu vārdam sabiedrisks izrakstīju "individuālais", jo tekstā bija dots vārds ar noteikto galotni "individuālajiem", arī paša uzdevuma nosacījumos nebija precizēts kā ir jāizraksta vārdu. Neuzskatu manu atbildi par kļūdaino, tāpēc vēlētos, lai tā būtu pārskatīta.

 Paldies,

 Marija.


In reply to Marija Smirnova

Atbilde: 11.-12. klases uzdevumi: 1. jaut., 6. jaut., 17. jaut., 21. jaut. un 22. jaut.

by Anna Kosinkina -
Labdien! Man arī ir tas pats jautājums par 17. uzdevumu. Paldies!
In reply to Marija Smirnova

Atbilde: 11.-12. klases uzdevumi: 1. jaut., 6. jaut., 17. jaut., 21. jaut. un 22. jaut.

by Renāte Ausmane -
Tieši tas pats par 6. jautājumu. https://www.literatura.lv/lv/person/Jana-Egle/936905 rakstīts, ka Jana Rūce ir rakstnieces papildu vārds, nevis īstais vārds. Bet dzimtais vārds - Jana Šnipke. Uzskatu, ka arī atbildi Jana Šnipke vajadzētu uzskatīt par pareizu.