11.-12. klašu uzdevumi- 1. jautājums, 21. jaut., 22. jaut.

11.-12. klašu uzdevumi- 1. jautājums, 21. jaut., 22. jaut.

Nosūtīja Aurēlija Pastare
Atbilžu skaits: 6

Mani sauc Aurēlija Pastare, esmu 12. klases skolniece un vēlos, lai manas atbildes 1., 21. un 22. olimpiādes 1. daļas uzdevumos tiktu pārskatīti.

1. jautājumā atbilde par rakstnieces Jurgas Viles darbu ir "Sibīrijas haiku". Tieši tādu atbildi arī esmu iesniegusi, ierakstot to bez pēdiņām nominatīva formā. Mana atbilde pilnīgi sakrīt ar pareizo atbildi, tomēr tā tik un tā bija atzīmēta kā nepareiza. 

21. jautājumā kā terminu pamatformā, kas ir atvasināts ar deminutīvpiedēkli uzrakstīju "malacīte", jo manuprāt, tas arī der par pareizo variantu. Tomēr atbilde ir nepareiza, jo it kā ir jābūt uzrakstītam "vālīte". Vēlos saņemt atbildi par "malacīte" varianta iespējamību.

22. jautājumā kā antonīmu vārdam sabiedrisks uzrakstīju "individuālais", jo tekstā šis vārds bija rakstīts ar noteikto galotni "individuālajiem", tāpēc nesaprotu, kāpēc atbildē bija jāraksta tieši "individuāls". Uzdevuma nosacījumi ir ļoti neprecīzi, tāpēc neuzskatu to par kļūdu un vēlos, lai arī šis uzdevums tiktu pārskatīts.

Atbildot uz Aurēlija Pastare

Atbilde: 11.-12. klašu uzdevumi- 1. jautājums, 21. jaut., 22. jaut.

Nosūtīja Sandis Bulduris
21. jautājumā tiek prasīts izrakstīt terminu, kas ir vārds, kas izsaka kādā nozarē lietotu jēdzienu. No dotajiem variantiem "vālīte" un "malacīte" termins ir vārds "vālīte", jo attiecināms uz konkrētu jomu - mūziku, bungu spēlēšanu. "Malacīte" ir pārāk vispārināts.