Par eseju labošanu

Par eseju labošanu

Nosūtīja Liene Lāce
Atbilžu skaits: 3

Kāpēc netika organizēta standartizācjas sanāksme vērtētājiem? 

Ko darīt gadījumā, ja pie skolēna darba ir atzīmēts, ka uzdevums iesniegts 9 (!) dienas vēlāk. Kā tas vispār iespējams? Varbūt tehniska kļūme laika uzskaitē?

Atbildot uz Liene Lāce

Atbilde: Par eseju labošanu

Nosūtīja Gita Rācenāja
Esmu tikai viena no vērtētājām, bet 9 dienas izskatās aizdomīgi.
Man ir līdzīgi, vairākas esejas iesniegtas pēc laika, bet tā kā tās ir tikai dažas min., tad neņemu vērā. Lai gan pārējiem šīs 4 min. arī būtu noderējušas uzlabot savu sniegumu. Būtu jauki, ja mēs vienotos par vienotu koncepciju. 
Vēlētos apspriest arī kāds būtu minimālais vārdu skaits, lai eseja tiktu labota. 
Atbildot uz Gita Rācenāja

Atbilde: Par eseju labošanu

Nosūtīja Liene Gabranova
Labdien! Arī man, labojot, bija jāsaskaras ar esejām, kuras bija iesniegtas vēlāk , arī atstātas kā melnraksts. Liela daļa eseju pārsniedza vārdu skaitu, gadījās arī tā, ka esejas bija pārāk īsas. Manuprāt, būtu jāizveido olimpiādes organizatoru un vērtētāju sanāksme Zoom vai citā vietnē, lai vienotos par pēc iespējas labākorganizētu darbu. Saprotams, ka šis laiks ir grūts visiem, taču, lai būtu mazāk aizvainojumu, varbūt tiešām vajadzētu visiem kopā apspriesties. Arī es uzskatu, ka nav godīgi, ka esejas tiek iesniegtas vēlāk. Ja tas ir dažas sekundes, minūte, tad var gadīties, ka ir bijusi tehniska kļūme. Šis nav pārbaudes darbs, kuru varēs uzlabot, bet gan valsts olimpiāde! Jauniešiem ir jāmācās būt atbildīgiem, korektiem, punktuāliem.
Atbildot uz Liene Lāce

Atbilde: Par eseju labošanu

Nosūtīja Gita Rācenāja
Cik izsecināju par tām 9 dienām - ja tas ir melnraksts, skolēns vienkārši nav nospiedis pogu "pabeigt un iesniegt". Kad ir veiktas pēdējās izmaiņas, var redzēt labojamo eseju kopskatā.